Na Slovensku rastie dopyt po kvalite z Rakúska v oblasti gastronómie

Popredný gastronomický veľtrh v bratislavskej Inchebe Danubius Gastro 2017 otvorí svoje brány už koncom januára. Chýbať nebudú poprední slovenskí kuchári Ľubomír Herko, Michal Vajda či Gabriel Kocák, ktorí predstavia 3 nové značky rakúskej gastronomickej jednotky na trhu Transgourmet.

Najväčší slovenský veľtrh hotelierstva a gastronómie Danubius Gastro 2017 sa bude konať od 26. do 29. januára 2017.  Viacerí uznávaní kuchári predstavia svoje kulinárske umenie a najnovšie trendy v oblasti gastronómie. V stánku rakúskej spoločnosti Transgourmet Österreich budú svoje špeciality variť známi slovenskí kuchári Ľubomír Herko a Michal Vajda z reštaurácie HU MAN v Extreme Parku Žilina. Návštevníkom ponúknu chuťovky pripravené zo širokého sortimentu rakúskej veľkoobchodnej jednotky Transgourmet. Herko aj Vajda spolupracujú výhradne s BIO-dodávateľmi a veľkú časť mäsových a syrových výrobkov kupujú práve od slovenských a rakúskych dodávateľov. Bylinky, ovocie aj zeleninu si pestujú vo vlastnej záhrade, prípadne ich kupujú od malých farmárov.

Popri žilinských kuchároch v stánku Transgourmet svoje umenie predvedie aj Gabriel Kocák z tatranského hotela Lomnica. V reštaurácii Sissi pripravuje hosťom znamenitý výber tradičných rakúsko-uhorských jedál z čerstvých surovín najlepšej kvality práve od Transgourmetu. „Slovenskí hotelieri a gastronómovia patria už dlhé roky k našim verným zákazníkom, keďže kvalita z Rakúska je žiadaná najmä v gastronómii pre náročných,“ vysvetľuje Thomas Panholzer, konateľ spoločnosti Transgourmet Österreich.

Rakúska kvalita dostupnejšia aj pre slovenské hotely a reštaurácie

Slovenskí šéfkuchári takýmto spôsobom pomôžu rakúskej veľkoobchodnej spoločnosti špecializujúcej sa na oblasť gastronómie a hotelierstva Transgourmet Österreich uviesť na slovenský trh až tri nové privátne produktové rady určené pre profesionálov: diskontnú značku Transgourmet Economy, štandardnú Transgourmet Quality a vysokokvalitnú prémiovú značku Transgourmet Premium. Nové značky prinášajú široký sortiment obľúbených masových, mliečnych výrobkov, cestovín, zaváranín, ovocia, zeleniny a nápojov, ale aj ďalšie potraviny a pochutiny spolu s doplnkovým sortimentom.

Každá značka je jedinečná, vyrobená podľa požiadaviek gastronómov a hotelierov. Základom sú starostlivo zvolené potravinové produkty a doplnkový sortiment, konštantná kvalita a veľkosť balení, ako aj prísne kontroly kvality v podniku aj u dodávateľov. Prvé produkty sú dostupné už teraz, no sortiment sa bude neustále rozširovať.