Borievkové pošteklenie uvoľní svaly, ale aj myseľ

Borievkové pošteklenie je unikátna senzorická terapia, s ktorou pocítite silu, krásu a energiu tatranskej prírody. Je ideálna po lyžovačke na čerstvom studenom vzduchu, ale nielen to. Ak ste po prebdenej noci, alebo máte psychicky náročné obdobie, terapia je pre vás ako stvorená. Doslova vás odpojí od reality a šmahom ruky terapeuta sa prenesiete k zurčiacemu tatranskému potôčiku. Vôňa borievok ešte umocní pocit akoby ste ležali na horskej čistinke. Túto jedinečnú procedúru si môžete dopriať na jedinom mieste a to exkluzívne v ZION SPA LUXURY v Grand Hoteli Kempinski High Tatras.

„Možno ste netušili, že na každom štvorcovom centimetri kože sa nachádza 230 zmyslových receptorov. Ich citlivosť je taká vysoká, že pri využití masážnych techník je možné vyvolať širokú škálu pocitov od prekrvenia, zahriatia tela aj duše, až po vytúžené uvoľnenie. Pri tejto terapii však budú zapojené nielen receptory na koži, ale na svoje si prídu aj tie čuchové – vďaka vôni tatranského ihličia a plodov,“ približuje unikátnu terapiu Anna Jarinová, riaditeľka ZION SPA.

Hlavnou prísadou tejto netradičnej tatranskej procedúry sú borievky – v tomto zdanlivo nenápadnom plode sa ukrýva tajomstvo, ktoré poznali už starí Slovania. Borievka je síce drobná, ale účinná. Jej plody majú čarovné účinky a naši predkovia ich využívali počas rituálov pri uctievaní bohov. Malé plody tejto dreviny obsahujú éterické oleje intenzívnej a príjemnej vône, výborne detoxikujú a omladzujú. „Počas hodinovej procedúry terapeut postupne celé telo, a dokonca aj hlavu, opatrne poleje teplým olejom. Prejde vami príjemné teplo, ktoré dokonale uvoľní unavené svaly,“ hovorí Anna Jarinová a dodáva, že terapeut potom posype celé telo rozmixovanou borievkou. Tá vám zase privodí pocit, akoby v zasneženom lese na vaše horúce telo padala zmrznutá inovať.  Nahriate kamene používané pri masáži a následný píling pripravia pokožku na intenzívnejšie absorbovanie účinkov borievky počas zábalu celého tela. Kým budú borievky počas zábalu pôsobiť detoxikačne na váš organizmus, vy si môžete vychutnať ešte uvoľnenie pri masáži hlavy a chodidiel. Po terapii budete, okrem nádhernej vône borievok, cítiť úľavu na celom tele a duši. Bez zveličovania môžeme povedať, že budete ako znovuzrodení. Ako bonus sa vám po ľubovníkovom oleji budú ešte aj lesknúť vlasy.