Dunlop dopomohol Francúzsku k zisku tretieho titulu z Motokrosu národov za sebou

Tím Francúzska sa stal víťazom tohtoročného Motokrosu národov, ktorý sa konal 25. septembra na okruhu v talianskej Maggiore. Išlo už o tretie víťazstvo Francúzska v týchto pretekoch za sebou; pretekár Gautier Paulin všetky tri víťazné jazdy absolvoval na Honde a pneumatikách Dunlop. Tento rok sa k nemu pridal aj Benoit Paturel, ktorý sa umiestnil na treťom mieste na majstrovstvách MX2 v tíme Yamaha – rovnako na pneumatikách Dunlop. Značka Dunlop tak má za sebou ďalší vydarený ročník Motokrosu národov so šiestimi jazdcami v každom zo šiestich najvyššie umiestnených tímov. Len na stupňoch víťazov malo na sebe kultovú žltú čiapku so symbolom letiaceho déčka šesť z celkovo deviatich pretekárov.

Tím USA, ktorý pretekal výhradne na pneumatikách Dunlop, si nárokoval víťazstvo v druhom preteku s Jasonom Andersonom (Husqvarna). Nepríjemná nehoda, pri ktorej do neho vrazil oneskorenec, ktorý sa zúfalo snažil dostať z posledného miesta, ho však vyradila z tretieho preteku, takže všetko ostalo na Cooperovi Webbovi (Yamaha). Rozhodujúci pretek bol jedným z najtesnejších za niekoľko predchádzajúcich rokov a poradie štyroch vedúcich družstiev sa niekoľkokrát menilo ešte v poslednom kole. Najpravdepodobnejším víťazom sa zdal byť tím USA aspoň do okamihu, než Webb urobil drobnú chybu a dovolil, aby ho predbehol Francúz Febvre. Webb tak nakoniec skočil na desiatom mieste a zanechal Američanov na tretej pozícii, zatiaľ čo z druhého miesta sa tešilo Holandsko, v ktorého tíme išiel na pneumatikách Dunlop Brian Bogers (KTM).

Tím Belgicka skončil štvrtý za pomoci Brenta Van Donincka (Yamaha) a Michele Cervellina (Honda), Taliansko obsadilo piate miesto a Švajčiarsko s Arnaudom Tonusom (Kawasaki) a Valentinom Guillodom (Yamaha) šieste.

Výber pneumatík

Všetci jazdci Dunlop pretekali na pneumatikách Dunlop Geomax MX3S na prednom i zadnom kolese.

Eddy Seel, Dunlop MX Race Coordinator:

„Nehoda nám zabránila, aby sme tento rok ukázali svoju silu v pretekoch MXGP, ale výsledky dokazujú, že naše pneumatiky môžu vyhrávať a dovoľujú rôznym jazdcom na rôznych strojoch, aby sa umiestňovali na najvyšších stupňoch. V pretekoch MX3S podali naši jazdci veľmi dobrý výkon rovnako ako vlani, a samozrejme tiež rovnako ako na piesku v Kegums v roku 2014 v kategórii MX11. Radi by sme sa veľmi poďakovali všetkým našim tímom a pretekárom, ale aj našim vlastným Dunlop tímom z USA a Talianska, ktoré získali pre svoje krajiny také skvelé umiestnenie