Šalát s jahodami a kuracím mäsom

V letných dňoch je každé osvieženie vítané. A toto osvieženie sa hodí na každú príležitosť. Zaujímavá chuť sa kombinuje s vizuálnou atraktivitou.

  • Kuracie prsia 1ks
  • 3 lyžce Olivového oleja
  • 2 lyžica horčice
  • Soľ
  • Čiere korenie
  • ½ citróna
  • Hrsť čerstvých jahôd
  • Mix šalátových listov
  • Balsamico
  • Hrubozrnná soľ
  • Syr feta

V uzatvárateľnom pohári zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie. Pohár dobre uzavrieme a pretrepeme. Umyté kuracie prsia obalíme v marináde a necháme v chladničke odpočívať min. 20 minút.

Grilujeme na rozpálenom grile, kým sa na mäse nevytvoria prúžky a je na dotyk pevné.

Medzitým vo väčšej miske zmiešame šalátové listy, nakrájané jahody a feta syr.  Na vrch pridáme grilované kuracie prsia nakrájané na plátky, osolíme hrubozrnnou soľou a pokvapkáme balsamicom.  Podávame s ružovým sektom Hubert Grand rosé.