Toto sú najinzerovanejšie autá na slovenskom trhu

Záujemcovia o kúpu vozidla mali v mesiaci jún z čoho vyberať. Priemerný vek ponúkaných ojazdených áut neustále klesá až na hodnotu 8,4 roka, pričom priemerná cena sa ustálila na 12 066 €. Vyplynulo to z kontinuálního sledování trhu ojetých vozidel, které provádí AAA AUTO.

Najväčší výber ojazdených vozidiel ponúkal opäť Bratislavský kraj. V hlavnom meste bolo v júni k dispozícii celkom 7 591 áut. Naopak najnižší počet jazdených vozidiel ponúkali minulý mesiac predajcovia v prešovskom kraji (2 883). Priemerne mali autá na odometri 153 062 km a ich cena bola niečo vyše 12 066 €. Oproti minuloročnej priemernej cene 11 583 € sa zvýšila takmer o 500 €.

 „Dôvodom tohtoročného trendu nárastu cien ponúkaných áut je stále sa znižujúci vek predávaných áut a tiež ich lepšej výbavy. Ide o postupné omladzovanie a skvalitňovanie trhu“ vysvetlila generálna riaditeľka AAA AUTO Karolína Topolová.

Medzi najviac inzerované značky v júni patrila tradične Škoda, nasledovaná značkami VW, Audi a BMW. V obdobnom poradí obsadili priečky v TOP 10 najviac ponúkaných jazdeniek aj jednotlivé modely týchto značiek. Za prvou Škodou Octaviou nasledovala Fabia, tretí bol VW Passat a štvrtým VW Golf. Do prvej desiatky sa vošla aj stále obľúbenejšia Škoda Superb, ktorá sa v umiestnila na 6. mieste obklopená luxusnými Audi A6 a A4. Do rebríčku sa v júni prekvapivo dostal aj model Opel Astra, který desiatku uzatvára.