Synology Router Manager 1.1 – aj váš smerovač sa potrebuje rozvíjať

Nedávno predstavený Synology Router Manager (SRM) 1.1, reprezentuje najnovšiu verziu výkonného nástroja sieťového manažmentu určenú špeciálne pre špičkový smerovač Synology Router RT1900ac. SRM 1.1 ešte viac rozširuje už aj tak bohaté možnosti smerovača RT1900ac a umožňuje tak používateľom užívať si inteligentnú Wi-Fi sieť vrátane detailnej sieťovej analýzy, rozšíreného zabezpečenia a ďalších vymožeností.

“Predstavenie Synology Router Managera (SRM) 1.1 je veľkým krokom vpred v rámci dosiahnutia našej vízie budúcnosti o bezdrôtovom pripojení. Ako sa Internet a spôsob, ako ho využívame neustále rozvíja, veríme, že rovnako sa musí rozvíjať aj váš bezdrôtový smerovač. Preto pridávame nové nástroje a funkcionality, ktoré robia Synology Router RT1900ac užitočnejším a bezpečnejším,“ povedal Tego Chang, produktový manažér spoločnosť Synology Inc.

Medzi nové vlastnosti SRM 1.1 patrí:

  • Smart Connect: S touto technológiou bezdrôtových Wi-Fi sietí sa koncové zariadenia automaticky pripájajú do najvhodnejšej siete – 2,4 GHz alebo 5 GHz – a to podľa nastaviteľných kritérií. Toto vytvára podmienky na dosiahnutie najlepšej používateľskej skúsenosti bez toho, aby ste museli poznať zložité technické detaily.
  • Smart WAN: Táto funkcia je určená tým, pre ktorých je internetové pripojenie z pracovného hľadiska neopomenuteľné. Smart WAN umožňuje pripojiť Synology Router RT1900ac k internetu cez dve samostatné sieťové rozhrania a vďaka automatickej detekcii výpadku pripojenia alebo poklesu prenosových rýchlostí vyrovná kvalitu internetového pripojenia druhým fyzickým rozhraním (funkcie failover a load balancing).
  • Traffic reports: Používateľ si môže odteraz generovať detailné hlásenia o sieťovej prevádzke vo vybranom časovom rámci a to v prehľadnej pohode. Sieťový administrátor tak môže lepšie pochopiť používateľské požiadavky, prípadne skontrolovať ktoré zariadenia či aplikácie konzumujú najviac dát a zamerať sa na bezpečnosť dátovej prevádzky.
  • Intrusion Prevention (Beta): SRM 1.1 dokáže samostatne analyzovať a prípadne zablokovať nevhodné a nebezpečne dátové pakety ešte pred tým, ako sa dostanú do siete.
  • Content filtering: Rodičovská kontrola a kontrola obsahu odteraz zahŕňa integráciu Google SafeSearch s možnosťou správy profilov, aby si tak rodičia či zamestnávatelia mohli detailne nastaviť, aký obsah vo svojej sieti povolia.
  • File syncing and backup: SRM 1.1 podporuje obľúbený nástroj Cloud Station Suite, vďaka ktorému si používateľ nastaví privátny synchronizačný server s možnosťou automatického zálohovania súborov pre operačné systémy Windows, Mac OS aj Linux a to v reálnom čase s pomocou aplikácia Cloud Station Backup.

Dostupnosť

Synology Router Manager (SRM) 1.1 je k dispozícii od dnes, bezplatne a je možné ho nainštalovať na všetkých smerovačoch Synology Router RT1900ac. Pre viac informácií ohľadom smerovača Synology Router RT1900ac, prosím navštívte:

https://www.synology.com/products/RT1900ac.