Praktikanti z Grand Hotela River Park ukončili svoj školský rok a prax slávnostnou večerou pre rodičov

Praktikanti z Grand Hotela River Park v Bratislave dostali na konci školského roka príležitosť, aby predviedli, čo všetko sa vďaka praxi v 5-hviezdičkovom hoteli naučili. Počas trojchodovej slávnostnej večere hostili žiaci dvoch stredných odborných škôl svojich rodičov a pedagógov.

Pri príležitosti ukončenia školskej praxe sa najlepších 22 žiakov Hotelovej akadémie na Mikovíniho v Bratislave a Súkromnej hotelovej akadémie SD Jednota v Šamoríne stretlo, aby ukázali svojim rodičom, čo sa počas školského roka naučili. Budúci kuchári pre svojich hostí pripravili v rámci 3-chodového menu, terinu z farebných paprík s kozím syrom, balotínku z kuracieho stehna plnenú hubovým pyré a ako dezert penu z troch druhov čokolády s jahodovým chutney. Nádejní čašníci sa postarali o prípravu stolov a servírovanie jedál a nápojov.

„Ide o formu poďakovania. Študenti sa toho u nás veľa naučili, ale zároveň nám aj pomohli. Preto im, ich rodičom a tiež ich odborným majsterkám chceme poďakovať za to, že sa rozhodli pre oblasť hotelierstva a verím, že z nich vyrastú aj vďaka tréningu u nás skúsení hotelieri,“ povedal Rudolf Križan, generálny riaditeľ Grand Hotela River Park.

Praktikantom poďakoval aj riaditeľ ľudských zdrojov pre hotely Grand Hotel River Park, Sheraton Hotel Bratislava a Crowne Plaza Bratislava Michal Bursík. „Pre prácu v hotelierstve najvyššej úrovne je dnes veľmi ťažké získať pracovné sily. Študenti a často aj ich učitelia majú trochu obavy, či takúto prácu zvládnu. Ide však o remeslo, ktorému potrebujeme vrátiť stavovskú česť a naši praktikanti sú dôkazom toho, že ak chcú, dokážu sa naučiť na odbornej praxi veľmi veľa užitočného,“ povedal a doplnil, že žiakov sa snažia osloviť, čo najskôr. „Už nie je dostačujúce prezentovať sa na stredných školách, pretože tam sú už žiaci zvyčajne rozhodnutí, čo chcú robiť. Preto sa zameriavame už na základné školy, kde chceme žiakom ukázať krásu tohto remesla,“ dodal.

Súčasťou slávnostnej večere bolo aj vyhodnotenie najšikovnejšieho praktikanta. Tou najlepšou sa stala Karolína Brondošová.