Zamatový džem z černíc a egrešov.

Obtiažnosť: ľahká príprava

Doba prípravy: asi 25 minút

Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml

Prísady:

800 g černíc

800 g egrešov

1 zarovnaná KL mletej škorice

1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Príprava:

  1. Na prípravu džemu černice aj egreše očistíme a preberieme. Pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Ovocie vložíme do väčšieho hrnca, pridáme škoricu a dobre premiešame so želírovacím

cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

  1. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. 3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP:

Džem sa dá pripraviť aj zo zmrazených černíc a egrešov (pred spracovaním je potrebné ich rozmraziť).