„To nie je len motorka, ale skutočné umelecké dielo.“ Dunlop sa podieľa na exkluzívnom, ručne postavenom motocykle Krugger „Yardbuilt“ SR400.

Spoločnosť Krugger Motorcycles si so svojimi unikátnymi, na mieru stavanými motorkami, vybudovala pozíciu kultovej značky. Od roku 2002 získala za svoje špeciálne karosárske výtvory už viac ako tridsať medzinárodných cien. Naposledy Krugger v roku 2014 prevzal titul majstra sveta vo výrobe motoriek na mieru (vôbec prvýkrát bol udelený v roku 2010).

Krugger je síce úžasný na pohľad, ale musí mať aj zodpovedajúci výkon. Ako partnerského dodávateľa pneumatík si Krugger pre svoj posledný zaujímavý projekt vybral značku Dunlop.

Zakladateľ spoločnosti Fred Krugger v polovici júna prezentoval veľmi špeciálny model, vytvorený na platforme motocykla Yamaha SR400. Jeho dizajn je poctou Bernardovi Ansiauovi, dlhoročnému inžinierovi a mechanikovi legendy pretekov Moto GP Valentina Rossiho.

Ansiau podobu modelu Krugger SR400 osobne pochválil. „To, čo dokázal Fred Krugger vytvoriť, na mňa veľmi zapôsobilo, pretože sa to dotýka mojej vlastnej minulosti a mojej veľkej vášne. To už nie je len motorka, ale skutočné umelecké dielo. Fred Krugger je mág a veľký umelec. Sem ohromený, vidno tu skutočné umenie.“

Model SR400 je vybavený pneumatikami Dunlop K82 a TT100, ktoré si Krugger vybral z dvoch hlavných dôvodov. Po prvé tieto pneumatiky využívajú technológiu inšpirovanú klasickými víťaznými pretekárskymi pneumatikami Dunlop. Napríklad TT100 získali meno tak, že boli prvými cestnými pneumatikami, ktoré v pretekoch Man TT dosiahli priemernú rýchlosť viac ako 100 míľ za hodinu. Pre tento zákazkový projekt bolo však ešte dôležitejšie, že Dunlop zachoval pneumatikám autentický vzhľad tohto obdobia, ktorý v súčasnosti dotvára celkovú podobu modelu Krugger.

Sme pyšní na to, že si nás Krugger pre tento projekt vybral. Pneumatiky Dunlop stáli pri víťazstve Valentina na majstrovstvách sveta v kategóriách 250GP a 125GP a tento projekt je skvelou pripomienkou všetkých týchto úspechov. Sme aj naďalej zaviazaní vyrábať moderné pneumatiky klasického štýlu. A pneumatiky akoTT100 a K82 sú pre také jedinečné umelecké dielo úplne dokonalé,“ komentoval Xavier Fraipont, výkonný riaditeľ úseku pneumatík Dunlop pre motocykle a motoristický šport.