Úvery za 20 miliónov eur.

V apríli minulého roka priniesol líder na slovenskom poisťovacom trhu Allianz – SP unikátnu novinku, keď ako jediná poisťovňa na Slovensku spustila vlastnú hypotekárnu sieť. Klienti tak môžu pod jednou strechou nájsť komplexný servis, vrátane poradenstva v oblasti hypoték a úverov.

Záujem klientov potvrdzujú aj dosiahnuté výsledky. Služby hypotekárneho poradenstva v súčasnosti využíva viac ako 3800 klientov s celkovým objemom viac ako 120 miliónov eur. Za uplynulých 13 mesiacov sme úspešne sprostredkovali vyše 550 úverov za viac ako 20 miliónov eur.

Hypotekárna sieť Allianz – SP nie je konkurenciu bankám, ale ide o spoluprácu s nimi. Aktuálne spolupracuje so siedmimi finančnými inštitúciami, a to ČSOB banka, OTP banka, Slovenská sporiteľňa, Tatra banka, UniCredit Bank, VÚB banka a Consumer Finance Holding. Hypotekárne poradenstvo klientom Allianz – SP poskytuje 61 hypotekárnych špecialistov, ktorí fungujú po celom Slovensku. Sú to profesionáli z bánk s dlhoročnými skúsenosťami z úverovej oblasti, ktorí dokážu klientovi promptne poradiť a nastaviť úver tak, aby bol preňho čo najvýhodnejší, ale vedia mu pomôcť aj s ďalšími dokumentmi, ktoré súvisia s hypotékou ako kataster, znalecký posudok, kúpno-predajné či záložné zmluvy, čím klientovi ušetria čas, peniaze a pomôžu mu zorientovať sa v tejto oblasti.

Špecialisti hypotekárnej siete okrem hypoték sprostredkúvajú aj bezúčelové a spotrebiteľské úvery a takisto investičné úvery pre malé a stredné firmy. Poradenstvo aktuálne ponúkajú fyzickým osobám, podnikateľom, spoločenstvám vlastníkov bytov aj firmám. Uvažuje sa aj o pôsobení v segmente veľkých podnikateľských a investičných úverov.