Alicia Keys v hlavnej úlohe premiérového spojenia hudby a európskeho futbalu.

Veľkolepé energické hudobné šou v rámci športových podujatí boli doteraz výsadou amerického Super Bowlu. Tento rok sa však podobný pompézny hudobný zážitok odohrá aj na európskom futbalovom trávniku – na milánskom štadióne Giusseppe Meazza, kde 28. mája odštartuje speváčka Alicia Keys novú éru slávnostného zahájenia finálových zápasov UEFA Ligy majstrov.

UEFA a Pepsi prinesú po prvýkrát v histórii v priebehu úvodného ceremoniálu futbalového finále vystúpenie svetovej hudobnej hviezdy. „Mám veľkú radosť, že sa môžem so svojou hudbou podeliť s ľuďmi pred samotným finále Ligy majstrov, tak významnej športovej udalosti, ktorá je oslavovaná doslova v každom kúte sveta,“ povedala ku svojmu vystúpeniu Alicia Keys. „Bude to historická chvíľa, ktorá symbolizuje rovnosť medzi ľuďmi, bez ohľadu na to, kde žijeme a kto sme. Je mi cťou mať v tejto výnimočnej akcii špeciálnu rolu,“ dodala Alicia Keys, ktorá otvorí finálové stretnutie najsledovanejšej športovej udalosti na svete vysielajúcej sa vo viac ako 220 krajinách sveta.

Tohtoročný úvodný ceremoniál európskeho stretnutia najlepších futbalových klubov tak prepojí svet hudby, zábavy a športu v celosvetovom meradle. „Hudba, zábava a šport boli vždy kľúčovou súčasťou firemnej DNA.“ povedala Carla Hassan, medzinárodná manažérka značky zo spoločnosti PepsiCo. „Prvým medzinárodným hudobným vystúpením v rámci finále UEFA Ligy majstrov prinesieme nezabudnuteľné chvíle, ktoré majú ešte viac posilniť už teraz širokú celosvetovú skupinu fanúšikov, znásobiť ich zážitok z tohtoročného finálového stretnutia a tiež založiť novú tradíciu pre jednu zo svetovo najobľúbenejších športových udalostí,“ doplnila Carla Hassan.

Pre viac informácií navštívte www.facebook.com/uefachampionsleague.