Elegantná kolekcia batožiny.

Ako popredná svetová značka v oblasti skutočne luxusného cestovania spoločnosť Rolls-Royce Motor Cars rozšírila svoje zameranie a navrhla rad elegantnej cestovnej batožiny ako doplnok k modelu Wraith, doteraz najvýkonnejšiemu zástupcovi značky Rolls-Royce.

Ideovým autorom kolekcie je dvorný návrhár spoločnosti Rolls-Royce Michael Bryden a za jej návrhom stojí dizajnové štúdio spoločnosti Rolls-Royce pod taktovkou vedúceho dizajnu Gilesa Taylora. Kolekcia obsahuje dva cestovné kufre Grand Tourer, tri tašky Long Weekender a jeden obal na odevy, pričom všetky sú navrhnuté tak, aby sa dali pohodlne uložiť do batožinového priestoru modelu Rolls-Royce Wraith. Tak ako každé vozidlo značky Rolls-Royce, aj tieto výrobky je možné presne prispôsobiť požiadavkám zákazníka.

Radili sme sa aj s odborníkmi, ktorí prichádzajú do styku s batožinou náročných zákazníkov. Tím zodpovedný za dizajn sa obrátil na vedúcich obsluhy z najprestížnejších svetových hotelov, ktorí poskytli cenné poznatky o vzťahu hostí k ich batožine. Batožina sa nepovažuje len za vyjadrenie štýlu, ale aj za formu spojenia s domovom, ktorého význam rastie v súvislosti so životným štýlom, ktorý u biznismenov a významných priemyselníkov zahŕňa aj časté zmeny miesta pobytu.P90217518_lowRes_an-elegant-wraith-lu

Mimoriadna pozornosť je venovaná detailom časti, s ktorou vlastník batožiny prichádza do kontaktu najčastejšie, a to tak, aby ho batožina ani v najmenšom neobťažovala. Pri návrhu rukovätí sa pamätalo na správne rozloženie hmotnosti, aby na ruku nikde nepôsobil nadmerný tlak. Na dosiahnutie dokonale hladkého povrchu príjemného na dotyk sme použili neviditeľný steh, s jeho majstrovským zvládnutím nielen vo svete Haute Couture, ale aj na volante modelu Wraith.

NADČASOVÝ DIZAJN VYJADRENÝ ŠPIČKOVOU TECHNOLÓGIOU

Rafinovaná estetika vzhľadu ide ruka v ruke so špičkovým technickým riešením, ako ho vyjadrujú všetky motorové vozidlá Rolls-Royce. V prípade tašky Long Weekender sa opakovane použil aj proces s rýchlym návrhom prototypu na overenie ergonomickosti rukoväte, aby bolo zaistené bezproblémové prenášanie batožiny. Nenápadné spojenie s modelom vozidla je viditeľné v diskrétnom prevedení zapínacích prvkov s magnetickým zaistením, ktoré sa vyznačujú optimálne navrhnutým odporom a sú vyrobené z jedného kusa strojovo lešteného leteckého hliníka.

Michael Bryden, dvorný dizajnér spoločnosti Rolls-Royce, hovorí: „Kolekcia cestovnej batožiny Wraith sa skladá zo šiestich kusov, z ktorých každý bol starostlivo navrhnutý tak, aby vyjadroval výnimočnú estetiku dizajnu vozidiel Rolls-Royce. Spojenie najnovších technológií a materiálov s tradičnou umeleckou zručnosťou a technikami prináša výsledok v podobe elegantne prevedenej a dokonale modernej kolekcie batožiny navrhnutej exkluzívne pre model Wraith, „gran turismo“ pravého džentlmena.P90217515_lowRes_an-elegant-wraith-lu

Výnimočný štýl vozidiel Rolls-Royce sprevádza náročného cestovateľa na každej impozantnej ceste. Na vonkajšej strane každej tašky je elegantne vyrazená figúrka letiacej dámy, „The Spirit of Ecstasy“, ktorá zdobí kapotu všetkých vozidiel Rolls-Royce už od roku 1911.

Tašku Grand Tourer zdobia kolieska s automatickým centrovaním a s dvojitým „R“ v logu Rolls-Royce v duchu samotného modelu Wraith. Strategicky rozmiestnené kolieska so širokým rozchodom poskytujú vysokú úroveň stability a umožňujú ľahké prenášanie zo zeme do batožinového priestoru, pričom sú zárukou, že sa taška s ľahkosťou zasunie na svoje miesto v zadnej časti vozidla.

Ako materiál bol zvolený karbón – skôr pre jeho nízku hmotnosť a odolnosť než pre jeho často vyhľadávaný moderný vzhľad. Je z neho vytvorený rám batožiny, doplnený širokou rukoväťou a vysokými bočnicami, čím sa optimalizuje jej kapacita.

Torsten Müller-Ötvös, riaditeľ spoločnosti Rolls-Royce Motor Cars, dodáva: „Vytvorením tejto exkluzívnej kolekcie cestovnej batožiny Michael Bryden demonštruje oddanosť našich dizajnérov heslu, ktoré hlásal Sir Henry Royce: „Vezmite to najlepšie, čo existuje, a spravte to ešte lepším. Keď to neexistuje, vytvorte to.“  Tím dizajnérov sa neuspokojil len s vytvorením modernej batožiny so všetkými známkami pravého luxusu, ale išiel ešte o krok ďalej a vytvoril exkluzívnu kolekciu, ktorá nielen vyjadruje modernú eleganciu, ale prináša majiteľom aj radosť.“

Obal na odevy je štíhlym a elegantným doplnkom, ktorý má svoje miesto navrchu cestovných batožín Long Weekender a Grand Tourer a slúži na prenášanie pánskej košele a obleku alebo dámskych šiat.  Obsahuje aj dômyselne zapracované pútko na hodvábnu kravatu alebo šatku, ktoré je vrcholom praktickosti.

Kolekcia cestovnej batožiny Wraith prináša novú úroveň luxusu a je dielom majstrovských umelcov, ktorí pracujú v bielych rukaviciach, aby chránili kožu mimoriadnej kvality. Kolekcia ponúka na výber jednofarebné alebo výrazné dvojfarebné prevedenie z kože a je stelesnením dizajnových princípov modelu Wraith, pričom zároveň ponúka zákazníkom možnosť zladiť batožinu s interiérom vozidla. Koža značky Rolls-Royce je ručne šitá niťou rovnakej farby, ako bola použitá vo vozidle majiteľa batožiny, a dopĺňa ju diskrétny vyšívaný emblém značky Rolls-Royce.

Kolekcia cestovnej batožiny Wraith je dostupná u predajcov značky Rolls-Royce.