Slovenský výrobca funkčných potravín Max Sport slávi úspech na prestížnom svetovom veľtrhu Gulfood v Dubaji.

Nové, unikátne proteínové cestoviny zo strukovín od slovenskej značky Max Sport sa stretli s obrovským svetovým úspechom. Domáci výrobca moderných potravín pre aktívnych ľudí za ne získal prestížne ocenenie v rámci Gulfood Awards 2016. Max Sport sa tak prebojoval medzi top firmy spomedzi 4 800 popredných svetových výrobcov, ktorí vystavovali svoje inovatívne novinky na potravinárskom veľtrhu Gulfood v Dubaji. O úspechu firmy Max Sport vypovedajú aj jej hospodárske výsledky – v roku 2015 dosiahla už štvrtýkrát po sebe zdvojnásobenie svojich tržieb v medziročnom porovnaní.

Líder v oblasti funkčných potravín na Slovensku sa zúčastnil vo februári tohto roka ako jediný slovenský zástupca na jednom z najväčších potravinárskych veľtrhov na svete – Gulfood v Dubaji. V silnej konkurencii 4 800 vystavovateľov z celého sveta získal ocenenie v jednej z 18 hodnotených kategórií. Z vysoko-prestížneho podujatia si odnáša titul „finalista“ v kategórii „najlepšia nová funkčná potravina alebo nápoj“. Max Sport získal ocenenie za svoj nový produkt proteínových cestovín Organic Protein Pasta. „Sme mimoriadne hrdí na to, že našu snahu prinášať inovatívne a telu prospešné, moderné potraviny oceňujú nielen naši zákazníci, ale aj top svetoví experti z potravinárskej brandže. Fakt, že sme sa umiestnili v našej kategórii celosvetovo v prvej štvorke producentov najlepších funkčných potravín a nápojov považujeme za obrovský úspech nielen pre nás, ale aj pre celé Slovensko, ktoré sme v Dubaji reprezentovali ako jediní zástupcovia,“ hovorí Martin Poledna, konateľ spoločnosti Max Sport.

Ocenený produkt Organic Protein Pasta uviedol Max Sport na trh koncom minulého roka. Bezlepkové bio cestoviny s až 42-percentným podielom rastlinných proteínov sú prvým produktom svojho druhu na trhu, ktorý je vyrobený iba zo strukovín a vody a pritom dokáže fungovať ako plnohodnotná náhrada klasických cestovín.

Dvojnásobné tržby každý rok.

Aktuálne získané svetové ocenenie za inovatívny produkt je len jedným z ukazovateľov úspechu producenta Max Sport, ktorý sa v priebehu ostatných rokov stal slovenským lídrom v predaji funkčných potravín pre širokú skupinu spotrebiteľov z radov aktívnych ľudí. Profesionálnym aj rekreačným športovcov ponúka proteínové tyčinky, bezlepkové proteínové keksy, sušienky, shake-y, energetické tyčinky a čoraz vyšší podiel v rámci portfólia zohrávajú aj 100-percentne prírodné, ovocné a bezlepkové alternatívy snackov vyrobené podľa najnovších výživových trendov.

Firma Max Sport eviduje od roku 2011 medziročne zdvojnásobenie svojich tržieb z predaja. Za rok 2015 dosiahla tržby z predaja produktov na domácom aj zahraničnom trhu na úrovni 4,1 mil. EUR. To predstavuje v minulom roku predané produkty funkčných potravín o kumulovanej hmotnosti takmer 390 ton.

Tešíme sa obľube našich produktov zo strany širokej skupiny zákazníkov a sme za to vďační. Zároveň však chceme ísť ešte ďalej. Našou ambíciou je prinášať ďalšie novinky odpovedajúce na potreby zákazníkov, chceme sa sústrediť na doladenie celého nášho portfólia na čisto bezlepkové a v neposlednom rade pokračovať v expanzii na zahraničné trhy. Chceme sa stať značkou, na ktorú môžu byť Slováci hrdí,“ hovorí konateľ Martin Poledna.

Max Sport aktuálne úspešne vyváža svoje produkty už do 36 krajín. Distribuuje ich napríklad do Poľska, Nemecka, Holandska, Grécka, Slovinska, Spojených arabských emirátov, Saudskej Arábie, Juhoafrickej republike či na Cyprus. V roku 2015 evidovala firma už viac ako polovicu svojich tržieb práve z predaja na zahraničných trhoch a tento podiel má ambíciu naďalej zvyšovať.