Slováci majú radi nealkoholické pivo. Birell im prináša úplne nový chuťový zážitok – polotmavé pivo.

Na Slovensku postupne utícha módna vlna alkoholických radlerov a zvyšuje sa spotreba nealkoholického piva, či už ochuteného alebo neochuteného. Svedčí o tom vlaňajší takmer 30 % nárast spotreby nealkoholického piva v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

Pivovary Topvar v snahe vyhovieť svojim zákazníkom, ktorí radi skúšajú niečo nové, prinášajú teraz neobvyklý, málo rozšírený druh nealkoholického piva – polotmavé. Od apríla si tak môžu vychutnať kombináciu horkosti svetlých pív a jemnej sladkosti čiernych, a to hneď v dvoch variantoch – Birell Polotmavý a Birell Polotmavý s príchuťou citróna.

Nealkoholické pivá sú čoraz viac vnímané ako plnohodnotná alternatíva iných nealkoholických nápojov pre ľudí, ktorý žijú aktívnym životným štýlom, ako osvieženie v práci, pri športe alebo šoférovaní. Po nealkoholických pivách, či radleroch nesiahajú ľudia už len v prípade, keď si nemôžu dať alkoholické pivo. Ale naopak, nealkoholické pivá priamo vyhľadávajú, čo súvisí s celkovým trendom v spoločnosti zaujímať sa viac o to, čo jeme a pijeme.

Potvrdzuje to aj odborníčka na výživu Klaudia Ilčíková z polikliniky Karlova Ves v Bratislave: „Pri porovnaní s niekoľkými sladenými nápojmi dostupnými na trhu je kalorický obsah nealkoholického piva Birell najnižší. Rozdiely sú v porovnaní s niektorými druhmi takmer dvojnásobné. Kaloricky sa nápoje značky Birell pohybujú v hodnotách okolo 24 -35 kcal na 100 ml nápoja, čím predstavujú vhodnejšiu alternatívu nealkoholického nápoja na uhasenie smädu v porovnaní so sladenými limonádami. Všetkých, ktorým záleží na tom, čo pijú, iste poteší, že Birell sa vyrába z prírodných surovín, neobsahuje konzervanty, umelé farbivá ani žiadne sladidlá.“

Po svetlom pive Birell a obľúbených príchutiach Pomelo&Grep, Malina&Limetka a Zázvor, tak prichádza na náš trh nie veľmi rozšírený variant. Nealkoholický Birell Polotmavý v sebe spája charakteristickú pivnú horkosť klasického Birellu s karamelovými tónmi pražených sladov, typickými pre sladšie tmavé pivá.

Sladkosť karamelu a príjemná horkosť chmeľu  je v Birell Polotmavý Citrón majstrovsky doplnená o  vyvážený pomer šťavnatých, osviežujúcich citrónov. Príjemná, plná chuť  ovocia, optimálne sýtenie a dokonalé nealkoholické osvieženie prinášajú pri jeho pití zážitok všetkým našim zmyslom.

Neochutený Birell Polotmavý slávi úspech nielen u spotrebiteľov v susednom Česku, vlani si vyslúžil aj zlatú medailu na najprestížnejšej degustačnej súťaži pív v britskom Burtone – The International Brewing Awards, tzv. Pivnom Oscarovi. Nealkoholické pivo Birell je totiž unikátne tým, že sa pri výrobe používajú špeciálne kvasinky, ktoré umožňujú, že sa tento nápoj môže pripravovať v neskrátenom výrobnom procese, ako ho poznáme pri klasickom pive. Neprechádza tak žiadnymi chemickými ani fyzikálnymi úpravami, čoho výsledkom je dokonalá plná a príjemná horká chuť piva, aj keď ide o pivo nealkoholické.

Novinky vyrobené na Slovensku budú dostupné v 0,5 l plechovke v balení po 4 kusoch, ktoré si zákazníci veľmi obľúbili.