Saneca Pharmaceuticals plánuje úspech Indulony rozšíriť do ďalších oblastí kozmetiky.

Tradičnú kvalitu Indulony, známu v podobe krémov na ruky, po novom rozširujú aj produkty z kategórie starostlivosti o telo. Výrobu nového produktového radu domácej značky Indulona spúšťa spoločnosť Saneca Pharmaceuticals vo svojom výrobnom závode v Hlohovci. Počet produktov značky sa celkovo rozšíri takmer trojnásobne.

Indulona je v Čechách a na Slovensku dlhodobo najobľúbenejším a najpredávanejším krémom vo svojej kategórii. Jej úspech nestojí na marketingu či nákladných reklamných kampaniach, ale na dlhoročnej skúsenosti a obľúbenosti medzi spotrebiteľmi. Aj dopyt po ďalších produktoch vzišiel od ľudí, na základe prieskumov. „Preukázalo sa, že zákazníci značke veria a chcú aj iné produkty ako doteraz. Práve to nás mimoriadne motivuje, aby sme prinášali na trh novinky a nebáli sa čeliť konkurencii. V nových segmentoch, do ktorých s Indulonou vstupujeme, chceme byť v trojici najpredávanejších značiek na trhu,“ hovorí Ľubomír Šoltýs, podpredseda predstavenstva spoločnosti Saneca Pharmaceuticals.

V minulom roku Saneca Pharmaceuticals vyrobila vyše 5,5 milióna kusov krémov na ruky Indulona. V tejto kategórii Indulone patrí v Čechách vyše 42-percentný a na Slovensku 50-percentný trhový podiel. „Zatiaľ čo v oblasti krémov na ruky sme dlhoročnou jednotkou, v kategórii telových mliek a telových krémov sa chceme postupne prepracovať na 14-percentný podiel a v kategórii krémov na nohy chceme tvoriť 7-percentný podiel na trhu. Už dnes však môžeme povedať, že s aktuálnym produktovým portfóliom sa stávame plnohodnotnou kozmetickou značkou,“ prezrádza ambiciózne plány Ľubica Herdová, generálna riaditeľka spoločnosti Saneca Pharmaceuticals.

Kvalita produktov slovenskej značky je založená na unikátnych vlastnostiach krému i na spôsobe výroby. Všetky produkty Indulona vrátane nového radu starostlivosti o telo sa vyrábajú vo farmaceutickom podniku. „Ide o jeden z mála kozmetických výrobkov, ktorý sa vyrába za najprísnejších hygienických podmienok porovnateľných s výrobou farmaceutických liečiv. Toto je zrejme kľúč, prečo sú zákazníci Indulone verní a aj po vyskúšaní iných produktov sa k tým našim vrátia. Negatívne reakcie na naše výrobky prakticky nezaznamenávame,“ hovorí Ľubomíra Gömöryová, riaditeľka farmaceutickej výroby Saneca Pharmaceuticals, ktorá pracuje v závode 30 rokov. Zloženie Indulony je takisto unikátne – obsahuje výťažky z rastlín a vysoký podiel prírodnej vazelíny, preto je ideálna aj pre citlivé typy pokožky. Vazelína je miešaná vodou farmaceutickej kvality, t. j. vodou filtrovanou a destilovanou podľa prísnych požiadaviek na výrobu liečiv. Každý produkt so značkou Indulona je dermatologicky testovaný. Tradičná receptúra Indulony sa zachovala dodnes.

Nové produktové portfólio Indulona tvorí celkovo sedem produktov. V kategórii telových mliek ide o štyri novinky: vyživujúce telové mlieko Indulona original, hydratačné telové mlieko Indulona olivová, regeneračné telové mlieko Indulona nechtíková a zjemňujúce telové mlieko Indulona marhuľová. Kategóriu telových krémov tvoria vyživujúci telový krém Indulona original a hydratačný telový krém Indulona olivová. Súčasťou nového produktového radu je aj Indulona ochranná – krém na nohy. „Celkovo prinášame na trh k štyrom existujúcim 7 nových produktov. Rozšírením Indulony na ucelený kozmetický rad od zavedených krémov na ruky po nové krémy na telo a telových mlieka tak dávame našim zákazníkom možnosť účinnosť Indulony dopriať celému telu,“ dopĺňa Ľubomíra Gömöryová, ktorá je autorkou nového produktového radu starostlivosti o telo.