Zamilované marcipánové srdiečka.

Za krátku dobu máte dobre vyzerajúcu a chutnú maškrtu, ktorú budete musieť piecť často, pretože všetkým zachutí. Počet kusov: asi 25 kusov. Doba prípravy: asi 50 minút.

Prísady:

Na srdiečka: 150 g Marcipánu, Dr.Oetker 75 g preosiateho práškového cukru, 75 g jemne mletých pistácií, 1 PL čerešňovej pálenky.

Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker, Zdobenie Perličky strieborné Dr.Oetker.

Ešte potrebujeme: vykrajovaciu formičku v tvare srdiečka (Ø 3 – 4 cm) papier na pečenie

Príprava:

1. Na prípravu srdiečok prepracujeme marcipán, práškový cukor, pistácie a čerešňovú pálenku. Marcipánovú hmotu rozvaľkáme na pracovnej ploche vysypanej malým množstvom práškového cukru na plát s hrúbkou cca 1 cm a pomocou formičky povykrajujeme srdiečka, formičku zakaždým ponoríme do práškového cukru.

2. Marcipánové srdiečka opatrne vytlačíme z formičky a prípadne odstránime zvyšky marcipánu z okraja formičky. Zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

3. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu a nalejeme do misky. Marcipánové srdiečka pomocou dvoch vidličiek ponoríme do polevy. Na spodnej strane otrieme polevu o okraj misky.

4. Srdiečka položíme na papier na pečenie, ozdobíme zdobením a polevu necháme zatuhnúť, eventuálne jednotlivé kúsky občas posunieme, aby nevznikla hrubá vrstva polevy na spodnej strane. Srdiečka až do podávania uchovávame v chlade.

Želáme dobrú chuť.