Parížske čokoládové srdce s brusnicami.

Už iba pohľad stačí na to, aby ste vedeli, že toto je to pravé na váš stôl. Tá predstava je natoľko intenzívna, že sa do pečenia pustíte s veľkým nasadením a v správny čas sa predvediete, ako najlepšie viete.

Doba prípravy: asi 30 minút. Doba pečenia: asi 35 minút. Doba chladenia: 3 hodiny, najlepšie cez noc.

Prísady:

Na krém: 1 balenie krému z Parížskej torty Dr.Oetker a 400 – 500 ml smotany na šľahanie.

Na cesto: 1 balenie korpusu z Parížskej torty Dr.Oetker, 260 ml vody, 30 ml oleja a 1 – 2 vajcia.

Na potretie a posypanie: zavarené brusnice (hmotnosť 200 g), 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa.

Ešte potrebujeme: formu v tvare srdca (Ø 22 – 24 cm).

Príprava:

1. Na prípravu krému prevaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.

2. Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 150 °C Teplovzdušná rúra: 130 °C Plynová rúra: stupeň 2 Doba pečenia: asi 35 minút

3. Po upečení necháme korpus vychladnúť a raz pozdĺžne rozrežeme. Na spodnú časť korpusu rozotrieme brusnice.

4. Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na brusnice, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme nožom ryhovaný vzor a posypeme kakaom. Tortu uložíme do chladničky.