Zachyťte každý moment s Canon EOS-1D X Mark II.

Spoločnosť Canon dnes predstavuje netrpezlivo očakávaný model EOS-1D X Mark II – novú vlajkovú loď medzi digitálnymi jednookými zrkadlovkami, ktorá je špičkovou kombináciou obrazovej kvality, vysokého rozlíšenia a vysokej rýchlosti.

Model EOS-1D X Mark II je navrhnutý tak, aby fotografom od prvej sekundy poskytoval konkurenčnú výhodu novej úrovne rýchlosti – snímanie 14 snímok za sekundu v režime AF/AE tracking a 16 snímok za minútu v režime Live View – ideálnej na záznam rýchlo sa pohybujúcich objektov či už v divokej prírode, alebo na svetových športových podujatiach.

Model EOS-1D X Mark II vyvinutý s ohľadom na odozvu od komunity fotografov používajúcich EOS-1D X ponúka nový 20,2 MP plnoformátový snímač CMOS, novú technológiu AI Servo AF III+, ako aj možnosť záznamu videa 4K až 60p. Toto spojenie širokých možností a výkonu robí z fotoaparátu vynikajúci nástroj takmer do všetkých oblastí profesionálnej fotografie.

Nový štandard obrazovej kvality a presnosti autofokusu.

Model EOS-1D X Mark II so širokým, univerzálnym rozsahom ISO – neuveriteľných 100 až 51200 s možnosťou rozšírenia od 50 až do 409600 – exceluje vo všetkých svetelných podmienkach od najjasnejšieho svetla až takmer po tmu.EOS 1D x Mk II BODY TOP+

Vylepšený 61-bodový systém AF so 41 zaostrovacími bodmi krížového typu, ktorým je vybavený fotoaparát, pokrýva rozšírenú oblasť a umožňuje zaostriť v slabom osvetlení až do -3 EV, čo zaručuje unikátnu ostrosť každého záberu. Po prvý raz pri fotografovaní s vybranými nadstavcami a teleobjektívmi ponúka nový systém AF podporu aj pre AF pri f/8 so všetkými 61 bodmi, čo poskytuje slobodnú voľbu výberu zaostrovacieho bodu. EOS-1D X Mark II prináša okrem populárnych technológií AF spoločnosti Canon – nastavenia EOS iTR a AF Case – aj novú technológiu AI Servo AF III+, ktorá zvyšuje citlivosť pri sledovaní scén, v ktorých dochádza k náhlemu pohybu objektov, napríklad zvierat rýchlo sa pohybujúcich v prírode.

So systémom AF úzko spolupracuje nový merací snímač 360k RGB+IR zaručujúci presnú expozíciu a zlepšenú detekciu objektov. Technológia detekcie blikania Flicker Detection, prvý raz využitá v modeli EOS 7D Mark II, takisto zaručuje konzistentné výsledky pri umelom osvetlení – napríklad pri halových športových podujatiach.

Zachyťte každú sekundu.EOS 1D X Mk II_Sample_Image_Andy_Rouse_Kingfisher_03+

Vďaka prekonaniu hraníc vysokej rýchlosti dokáže model EOS-1D X Mark II fotografovať rýchlosťou 14 snímok za sekundu v režime AF/AE tracking do formátu RAW a umožňuje zachytiť každý moment športových udalostí alebo súbojov vo zvieracej ríši. Ak potrebujete ešte vyššiu rýchlosť, bez automatického zaostrovania je možné fotografovať v režime Live View rýchlosťou až 16 snímok za sekundu. Nová pamäťová karta CFast 2.0™ umožňuje fotoaparátu zaznamenať pri súvislom fotografovaní vysokou rýchlosťou neobmedzený počet snímok vo formáte JPEG alebo 170 snímok vo formáte RAW.

EOS-1D X Mark II je najrýchlejšou digitálnou jednookou zrkadlovkou EOS na trhu aj vďaka dvojici nových procesorov DIGIC 6+ zaručujúcich mimoriadne rýchle spracovanie obrovského objemu obrazových dát zo snímača. Prepracovaná konštrukcia zrkadla využíva nový mechanizmus pohonu na podporu vysokorýchlostného snímania s minimálnymi vibráciami a minimálnym hlukom.

Záznam videa v profesionálnom štandarde 4K.

Dlhoročné skúsenosti spoločnosti Canon s formátom 4K sa plne odrážajú v modeli EOS-1D X Mark II, ktorý filmárom umožňuje snímať v režime 4K (4096 x 2160) rozličnými snímkovacími rýchlosťami až do 60 sním./s na kartu CFast 2.0™. Takisto umožňuje snímať v rozlíšení Full HD (1920 x 1080p) neuveriteľnou rýchlosťou 120 sním./s, ktorá je ideálna na spomalené zábery. Rozhodujúce momenty zo scény 4K so snímkovacou frekvenciou 60 sním./s je možné extrahovať ako fotografie s vysokým rozlíšením 8,8 MP, čo poskytuje ešte vyššiu kontrolu nad presným momentom zachytenia snímky.

Filmári môžu využívať rýchly a plynulé automatické zaostrovanie v režime 4K a Full HD vďaka technológii  Dual Pixel CMOS AF spoločnosti Canon a Movie Servo AF; dotykový panel LCD zas umožňuje rýchlu voľbu bodov AF pri nakrúcaní videa.

Optimálna správa snímok a spoľahlivosť.

Profesionálnym fotografom sa dostáva do rúk nástroj, ktorý potrebujú na správu snímok a ich jednoduchý prenos do spravodajských agentúr alebo redakcií. Vstavaný modul GPS zaznamenáva miesta fotografovania do dát EXIF a pomáha profesionálom udržať si presný prehľad o záberoch. Sieťové rozhranie Ethernet LAN a rozhranie SuperSpeed USB 3.0 poskytujú možnosť voľby zdieľania snímok – prostredníctvom FTP alebo priamo do počítača. Nový bezdrôtový vysielač súborov WFT-E8[i] navyše podporuje aj vysokorýchlostný štandard 802.11ac (v pásme 5 GHz).

EOS-1D X Mark II stavia na tradícii dizajnu EOS – využíva vylepšený grip a ovládacie prvky, poskytuje lepšie možnosti ovládania, ktoré je mimoriadne prirodzené, a vďaka ochrane je odolný voči poveternostným vplyvom a ideálny na fotografovanie v exteriéri. Inteligentný hľadáčik II ponúka približne 100 % zorné pole a elektronické prekrytie informáciami o snímaní znamená, že už nikdy nebude potrebné oddialiť oko od hľadáčika.

Základné charakteristiky modelu EOS-1D X Mark II :

  • Zachytenie objektov v mimoriadnej obrazovej kvalite
  • Ostré snímky so špičkovou presnosťou AF
  • Mimoriadne vysoké rýchlosti a spoľahlivý výkon pri zázname každého momentu
  • Pokročilý režim záznamu videa 4K oživuje príbehy
  • Vysokorýchlostný výstup snímok, vysokorýchlostná správa snímok

Fotoaparát bude v predaji najskôr od konca apríla 2016 a jeho odporúčaná cena je 6.399 €.

[i] Voliteľné príslušenstvo, predáva sa samostatne