Synology® uvádza na trh DiskStation DS416j.

Výkonný štvoršachtový NAS server za dostupnú cenu. Skvelý pre domáceho používateľa, ktorý chce zdieľať dáta a užívať si multimédia.

Spoločnosť Synology® Inc. uvádza na trh DiskStation DS416j, cenovo dostupný štvoršachtový NAS server určený pre domáceho používateľa na efektívnu správu množstva multimediálnych dát, ktoré môže zdieľať na ktoromkoľvek displeji v domácnosti.

“Ľudia zhromažďujú fotografie, videá a digitálne súbory rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. To znamená, že zároveň potrebujú bezpečné miesto na centralizáciu týchto súborov, z ktorého ich budú zdieľať,” povedal Jason Fan, produktový manažér spoločnosti Synology Inc. “Prinášame štvoršachtový model DS416j s bohatou ponukou aplikácií a obrovskou kapacitou, čo umožní používateľom užívať si cloudovú synchronizáciu a streaming multimédií pri veľmi atraktívnej cene.”

Synology DS416j je vyzbrojený dvojjadrovým CPU a prináša vysoký výkon – presahuje rýchlosť čítania 112 MB/s a rýchlosť zapisovania 101 MB/s pri konfigurácii RAID 5 v prostredí Windows® — to znamená 37% zvýšenie výkonu v porovnaní s jeho predchodcom. Zabudovaná jednotka s pohyblivou desatinnou čiarkou (FPU) rozširuje celkové možnosti hlavného CPU, keď prináša napríklad rýchlejšie generovanie náhľadov fotografií. Model DS416j ponúka USB port štandardu 3.0, vďaka ktorému môžete k tomuto domácemu serveru pripojiť externý pevný disk a množstvo ďalších zariadení pre vysokorýchlostný prenos multimediálneho obsahu a osobných súborov.

Synology DS416j bol dizajnovaný s ohľadom na používateľský komfort a energetickú úsporu. LED diódy na prednej strane so štyrmi úrovňami intenzity informujú používateľa o detailnej činnosti zariadenia. DS416j spotrebuje iba 21,6 W pri plnom zaťažení a iba 12,75 W v režime hibernácie.

Model DS416j využíva DiskStation Manager (DSM), najvyspelejší a najintuitívnejší operačný systém pre sieťové dátové úložiská, ktorý ponúka rozsiahle portfólio aplikácií od zálohovania, cez multimédiá, až po nástroje na efektívnu prácu. Synology získalo množstvo ocenení vrátane PC Mag Readers’ Choice – toto ocenenie získalo Synology štyri roky v rade.

Dostupnosť:

Synology DiskStation DS416j je dostupný globálne. Maloobchodná odporučená cena pre Slovensko je 312 Eur s DPH.

Synology v kocke:

Synology vytvára riešenia zdieľaných sieťových úložísk a IP monitoringu, ktoré menia spôsob akým používatelia spravujú svoje dáta či nahrávky v ére cloudu. S plným využitím výhod najnovších technológii sa usiluje Synology pomôcť používateľom centralizovať ukladanie dát a ich záloh, zdieľať dáta na cestách a poskytovať profesionálne riešenia monitoringu spoľahlivým a cenovo dostupným spôsobom. Synology si dáva za cieľ dodávať výrobky s priekopníckymi funkciami a najlepšou zákazníckou podporou vo svojej triede.