Samsung predstavil na veľtrhu CES veľkolepý rad SUHD TV 2016.

Spoločnosť Samsung sa už desať rokov drží na špici rebríčka výrobcov televízorov, odhalila na veľtrhu CES 2016 veľkolepý rad nových SUHD TV, ktoré upevnia pozíciu spoločnosti aj v ďalšom desaťročí.

Samsung SUHD TV s displejom Quantum dot: Neprekonateľná kvalita obrazu.

Desaťbitový displej televízorov SUHD TV radu 2016 je ako prvý na svete vyrobený úplne bez kadmia a ponúka kvalitu obrazu rovnajúcu sa skutočnosti s úžasnou jasnosťou, výnimočným kontrastom a najrealistickejšími farbami.

Všetky modely Samsung SUHD TV disponujú funkciou premium high dynamic range (HDR), ktorá svietivosťou minimálne 1 000 nitov HDR zaistí vyšší kontrast svetlých a tmavých miest na obrazovke. Nová technológia Ultra Black tiež významne znižuje odraz svetla, čo ďalej zvyšuje kvalitu obrazu s minimálnymi odleskami. Ultra Black je inšpirovaná prírodou, absorbuje prirodzené svetlo a umožňuje lepšie nočné videnie.

360 dizajn pre bezkonkurenčný dojem.

Štyri roky po uvedení prvého zakriveného televízora na svete prichádza Samsung s prvou zakrivenou obrazovkou bez rámu. Model KS9500 SUHD TV dokáže divákov úplne pohltiť. Rám zvyčajne ohraničuje obraz, dej, alebo obsah obrazovky. Aby bol výsledný dojem jedinečný, zbavili dizajnéri telo televízorov všetkých nepotrebných prvkov vrátane rušivých skrutiek na zadnej stene.

Zábava bez hraníc s využitím jediného ovládača.

Vďaka operačnému systému Tizen ponúkajú nové Smart TV Samsung užívateľom jednoduchý prístup k obľúbenému obsahu, službám, hrám, informáciám o programoch a filmoch.

Nový Smart Hub – užívateľom uľahčuje prístup k ich obľúbenému obsahu z jediného miesta. Živé vysielanie, hry i menu sa objavia na domovskej obrazovke Samsung Smart TV okamžite po zapnutí prístroja.

Ovládač Samsung Smart Control – rieši problém mnohých ovládačov, ktoré sa ani nezmestia na konferenčný stolík. Samsung Smart TV automaticky rozpozná typ set-top boxu, hernej konzoly, OTT boxu alebo domáceho kina, ktoré sú pripojené k TV. Vďaka tomu je možné všetky tieto prístroje ovládať pomocou jediného diaľkového ovládača Smart Control, navyše bez nutnosti akéhokoľvek nastavovania.

Hry bez konzol – Užívatelia si môžu zahrať obľúbenú hru na veľkej obrazovke bez toho, aby potrebovali vlastniť hernú konzolu. Nové televízory ponúknu viac ako 500 hier na stiahnutie alebo streamovanie. Medzi najnovšie prírastky PlayStation™ patrí Assassins Creed III, Batman: Arkham Origins, LEGO Movie a mnoho ďalších.

EXTRA Service – Po stlačení tlačidla EXTRA na ovládači sa na obrazovke objavia informácie súvisiace s aktuálne sledovaným obsahom. Užívatelia si tak môžu počas športového zápasu prečítať profily hráčov a herné štatistiky, alebo informácie o hercoch účinkujúcich v ich obľúbenej šou.

Smart View – Mobilná aplikácia umožňuje okamžite zdieľať obľúbený obsah so svojou rodinou. Je dostupný na všetkých zariadeniach Samsung Galaxy, ďalších zariadeniach s OS Android a iOS, a tiež na počítačoch so systémom Windows.

Obľúbené aplikácie a webové stránky vrátane AccuWeather, Crackle, iHeartRadio, M-GO, Plex, Pluto.TV, UFC, Vimeo, YuppTV a mnoho ďalších je dostupných na TV prostredníctvom Smart View. Ponuka aplikácií sa môže líšiť v závislosti od krajiny.

Lepší prístup k obsahu – Streamovanie HD filmov a TV programov od poskytovateľov ako sú Amazon, M-GO a Netflix, a príbuzných aplikácií ako je YouTube, je teraz oveľa jednoduchšie.

UHD technológia vyvinutá spoločnosťou NeuLion tiež umožní výber športových podujatí pre streamovanie v priamom prenose v kvalite UHD. Užívatelia si tiež môžu pripojiť nový prehrávač Ultra HD Blu-ray Player prostredníctvom kábla HDMI (2.0a) a môžu tak sledovať UHD filmy prístupné s HDR. Ľahšie si spustia tiež aktuálne vysielanie od Dish a Time Warner Cable. Ponuka aplikácií sa môže líšiť v závislosti od krajiny. Všetky SUHD TV 2016 sú vybavené technológiou IoT hub, ktorú Samsung vyvinul v spolupráci so spoločnosťou SmartThings.

SUHD TV je možné prepojiť a prostredníctvom neho ovládať viac ako 200 zariadení kompatibilných s platformou SmartThings – používateľ zistí, kto zvoní pri dverách, môže zamknúť alebo rozsvietiť, a to všetko prostredníctvom svojho televízora.Užívatelia si svoje nové televízory môžu nastaviť podľa svojich preferencií. Napríklad pri sledovaní filmu sa môže automaticky nastaviť iný formát obrazu, aktivuje sa soundbar a ďalší audio systém, ktorý posunie divácky zážitok o triedu vyššie. Pre kompletnú podporu všetkých zariadení kompatibilných so SmartThings je potrebné využívať adaptér SmartThings Extend USB.