Pneumatiky Goodyear a Dunlop dodajú v zime správny záber novému BMW radu 7.

Značky Goodyear a Dunlop s hrdosťou oznamujú, že niekoľko typov ich zimných pneumatík sa bude pri výrobe montovať na nové BMW radu 7.

Pneumatiky Dunlop Winter Sport 4D s rozmermi 225/60R17 99H a 245/50R18 100H a Goodyear UltraGrip 8 Performance s rozmerom 245/45R19 102V XL s technológiou umožňujúcou dojazd po defekte budú súčasťou nového dynamického modelového radu BMW 7. Ponesú označenie *, ktoré vyjadruje, že Goodyear a Dunlop ich vyrobil špeciálne pre BMW.

Pneumatiky Dunlop Winter Sport 4D poskytujú vysoko výkonným vozidlám v zime výnimočnú ovládateľnosť a brzdnú účinnosť, a preto sú pre BMW radu 7 skvelou voľbou. Boli skonštruované tak, aby v chladnom ročnom období zabezpečovali vynikajúcu ovládateľnosť na snehu i na ľade, na mokrom i na suchom povrchu. Jedinečný dezén behúňa s veľkým počtom pridaných hrán zakusujúcich sa do povrchu vozovky zabezpečuje lepšiu trakciu na snehu a na ľade, takže vodič sa môže koncentrovať na svoju energickú jazdu.

Pneumatika Goodyear UltraGrip 8 Performance prináša najmodernejšiu technológiu Goodyear 3D‑BIS, ktorá je založená na kombinácii troch lamelových technológií a na zväčšení čistej kontaktnej plochy pneumatiky s vozovkou. Z tohto prameniace posilnenie brzdného výkonu a vynikajúca hodnota trakcie na ľade i na snehu znamená pre vodičov lepšiu kontrolu nad vozidlom a stabilitu.

Trh zimných pneumatík sa neustále rozvíja a rastie. Spolu s tým, ako dnes pribúdajú na ceste veľké, silné a na čo najvyšší výkon konštruované vozidlá, je stále dôležitejšie, aby mali aj správnu výbavu, vďaka ktorej zvládnu rôzne zimné podmienky, s ktorými sa dnes v Európe stretávame. To, že budeme naše zimné pneumatiky dodávať pre BMW radu 7, je dokladom toho, aké významné sú tieto výrobky pre súčasných popredných výrobcov vozidiel,“ povedal Nick Harley, výkonný riaditeľ spoločnosti Goodyear pre originálnu výbavu v segmente osobných pneumatík v regióne Európa, Blízky východ a Afrika.

Pneumatiky pre BMW dodávame už niekoľko desaťročí a zimné pneumatiky sú v popredí portfólia výrobkov, ktorými ich zásobujeme,“ dodal Nick Harley.