- Honda HR-V e:HEV prináša priestorovú mágiu a skvelú spotrebu
- Viete ako sa v lete správne starať o nohy? Tieto cenné rady vám pomôžu!
- Pohodlné a vzdušné kúsky v etno štýle. Nebojte sa ich vyskúšať aj Vy!
- Suzuki Vitara 1,5 DualJet Hybrid AllGrip zostáva suverénom
- FAST PLUS stavia nové logistické centrum
Zemiakový šalát s červenou repou.

Stále obľúbenejšia červená repa si našla cestu aj na vianočný stôl. Ak hľadáte netradičnú alebo zdravšiu alternatívu k zemiakovému šalátu, potom je náš recept tá správna voľba.
Majonézu sme použili minimálne a doplnili sme šalát olivovým olejom. Šalát si môžete pripraviť nielen na Vianoce ale je vhodný aj ako alternatíva samostatného zeleninového jedla.
Suroviny:
Červená repa 400 g, strúčik cesnaku 1 ks, cibuľa 1 ks, majonéza DOMA 2 lyžice, soľ podľa chuti a 400 g zemiakov. Čerstvý, prípadne sušený kôpor (cca 1 lyžica), olivový olej – 2 lyžice, ocot 1 lyžica a korenie podľa chuti.
Postup:
- Zemiaky a repu umyte a uvarte domäkka v šupke. Nechajte vychladnúť, pokojne do druhého dňa. Až potom starostlivo olúpte a nakrájajte na kocky.
- Cibuľu nakrájajte na prúžky. V miske vyšľahajte majonézu s olejom, prelisovaným cesnakom a nasekaným kôprom.
- Najprv pridajte nakrájané zemiaky a cibuľu a dobre zamiešajte. Repu pridajte až nakoniec.
- Osoľte, okoreňte a podľa potreby dochuťte octom. Šalát môžete podávať hneď, najlepšie je ale druhý deň, až sa poriadne rozležia všetky chute.
TIP! Zemiakový šalát s červenou repou sa hodí ako príloha k mäsu alebo ako samostatná zeleninová večera plná vitamínov.