Tartaletky s višňovým džemom a čokoládovým nugátom.

Počas sviatkov budete mať množstvo voľného času, tak prečo neinvestovať jeho časť do prípravy lahodného pokrmu pre vás a vašich blízkych.

Suroviny:

Cesto: Múka hladká 200 g, Cukor práškový 90 g, Vanilkový extrakt 1 lyžička, Maslo 110 g, Vajce 1 ks, Soľ 1 štipka

Náplň: Šľahačka 300 ml, Mlieko 50 ml, Cukor práškový 2 lyžičky, Čokoláda 200 g, Extra Jam višňa Hamé Sweet 1 ks, Maslo 50 g

Postup:

  • Vymiešajte maslo s cukrom do penista. Zašľahajte celé vajíčko, vanilku a soľ. Potom postupne zapracujte múku. Hotové cesto sformujte do bochníka, zabaľte do fólie a dajte na pol hodiny do chladničky.
  • Trúbu predhrejte na 200 stupňov. Cesto rozdeľte na 6 rovnakých dielov a vyvaľkajte. Opatrne ho vkladajte do vymastených formičiek a pritlačte. Zvyšný okraj odrežte a prstami zahlaďte okraje.
  • Vidličkou niekoľkokrát prepichnite dno, aby sa cesto nenafúklo. Pečte 15–20 minút a potom nechajte vychladnúť. Vychladnuté tartaletky potrite na dne vrstvou višňového džemu.
  • Na čokoládovú náplň priveďte do varu šľahačku s cukrom. Ihneď stiahnite zo sporáka a pridajte maslo a čokoládu. Miešajte, pokiaľ sa nerozpustí.
  • Po chvíľke zamiešajte mlieko a poriadne premiešajte, aby sa všetko spojilo do hladkého krému. Nalejte čokoládu do tartaletiek a nechajte aspoň 2 hodiny zatuhnúť.