Retro lekárnička z rokov 20-tych.

Prvú lekárničku použili vojaci v španielsko-americkej vojne na prelome 19. a 20. storočia. V domácnosti sa začala ujímať v 20. rokoch minulého  storočia, kedy ju hojne využívali gazdinky pre ošetrenie drobných nehôd pri varení. Plechové kazety, do ktorých sa výbava ukladala, boli zároveň i estetickým doplnkom v domácnosti.

Novú limitovanú edíciu domácej lekárničky uviedol na trh výrobca zdravotníckeho materiálu HARTMANN-RICO. Plechová kazeta je inšpirovaná obrázkami takzvaných pin-up dievčat, ktoré boli typické pre dvadsiate roky.

Pod vekom histórie sa skrývajú najmodernejšie prostriedky pre domáce ošetrenie drobných poranení. Nechýba teplomer Thermoval štandard pre rýchle a jednoduché meranie teploty, fixačná náplasť z fólie Omnifilm, na ktorú nie sú potrebné nožnice, superelastické fixačné hydrofilné ovínadlo a sterilný gázový štvorec Sterilux.

Dostatok voľného priestoru umožňuje doplniť ju o lieky a materiál individuálnej potreby a mať všetko pre ošetrenie a poskytovanie prvej pomoci na jednom mieste.

Tipy na doplnenie lekárničky:

Vybavenie Domácej lekárničky RETRO môžete rozšíriť podľa životného štýlu vašej domácnosti. Doplniť môžete napríklad vodeodolnú náplasť Cosmopor Waterproof na ochranu drobných poranení pred infekciou z vody či ramenný tlakomer Tensoval duo control pre jednoduché a presné meranie, prípadne ďalšie výrobky zo širokej ponuky Hartmann-Rico.

Ďalšie informácie:

Nezabúdajte, že obsah domácej lekárničky je potrebné raz ročne prekontrolovať a pomôcky s uplynulou dobou použiteľnosti vymeniť za nové. Limitovaná edícia retro lekárničiek je už teraz k dispozícii v lekárňach za odporúčanú cenu 14,7 eur.