Lenovo predstavuje konvergované systémy série HX.

Spoločnosť Lenovo na konferencii Gartner Data Center Conference v Las Vegas predstavila nové systémy série Lenovo Converged HX Series s Nutanix softvérom Acropolis a Prism. Sú ideálne pre všetky virtuálne aplikácie a sú navrhnuté s cieľom zjednodušiť infraštruktúru, znížiť náklady nasadenia a riadenia a zároveň zlepšiť spoľahlivosť serverovej platformy.

 Tieto systémy, na tvorbe ktorých sa Lenovo spolupodieľalo, sú postavené na najspoľahlivejších platformách x861 od spoločnosti Lenovo a, podľa správy Gartner Magic Quadrant2, využívajú vedúce postavenie spoločnosti Nutanix s cieľom pomôcť  zákazníkom sústrediť sa na väčšiu efektivitu, agilitu a škálovateľnosť a zároveň prinesú vyššiu návratnosť investície.

Dnešné typické dátové centrum má niekoľko generácií serverov, operačných systémov, úložísk a hypervízorov. IT manažéri musia zvládať zložité úlohy a zároveň udržiavať starší hardvér i softvér. Implementácia hyperkonvergovaného systému ďalšej generácie môže túto zložitosť výrazne znížiť, čo môže mať v neuveriteľne krátkom čase za následok výraznú pridanú hodnotu.

Hyperkonvergované riešenie využívajúce Nutanix softvér znižujú celkové náklady vlastníctva IT infraštruktúry až o 60%, ako potvrdzuje aj IDC. Predpokladá sa, že Lenovo zariadenia série Converged HX Series prinesú podobné úspory nákladov a obchodnej hodnoty, keďže spájajú Lenovo servery svetovej triedy s webovým softvérom spoločnosti Nutanix.

Dostupné budú 3 modely a budú sa dať prispôsobiť špecifickým potrebám:

  • Lenovo Converged HX3500 je optimalizovaný pre VDI a menšie virtualizačné pracovné záťaže, vrátane emailov, evidencie a tlačenia, webových serverov, middleware, ľahkej databázy a vzdialených prostredí/pobočiek (ROBO).
  • Lenovo Converged HX5500 je optimalizovaný pre väčšie záťaže serverovej virtualizácie, požadujúce väčšiu kapacitu, vrátane Hadoop big data, dokumentových serverov, on-cluster zálohy, Splunk, ako aj centralizovanej obnovy po havárii pre vzdialené prostredia/ pobočky.
  • Lenovo Converged HX7500 je optimalizovaný pre Databázy a iné I/O intenzívne pracovné záťaže, vrátane prostredí MS SQL Server, MS Exchange, SharePoint a Oracle RAC.

Vďaka jednoduchosti nasadenia, s výpočtovými zariadeniami, úložiskom a správou na jednom uzle, Lenovo Converged HX Series zákazníkom umožňuje zjednodušiť infraštruktúru dátových centier a spoločných zdrojov pre ich efektívnejšie využitie. Začínajúc len s troma uzlami, séria HX má možnosti nesmiernej škálovateľnosti, aby sa prispôsobila rastúcim potrebám. Lenovo a Nutanix investujú do špecializovaného predaja a podpory odbornosti, aby zákazníkom pomáhali navrhovať, usporiadať a nasadzovať infraštruktúru ďalšej generácie.

 “Lenovo prináša sériu Converged HX zariadení s cieľom riešiť prevratné zmeny v oblasti IT spotreby a dizajnu dátových centier. Konvergované infraštruktúry s hyperkonvergovanými riešeniami rozkladajú tradičné silá a pomáhajú zákazníkom znižovať prevádzkové výdavky,” povedal Brian Connors, viceprezident, Next Generation Infrastructures & Business Development, Lenovo. “Vďaka kombinácii predinštalovaného, ľahko používateľného Nutanix softvéru a výkonných, vysoko spoľahlivých Lenovo zariadení sa zákazníci môžu spoľahnúť na otvorený a dôveryhodný ekosystém.”

“Nutanix a Lenovo majú rovnaký záväzok a tým je poskytovanie riešení, ktoré IT organizáciám umožňujú zamerať sa na aplikácie a služby, podporujúce ich podnikanie,” Dheeraj Pandey, CEO spoločnosti Nutanix.  “Vďaka silnému dedičstvu v podobe inovácií a kvality spoločnosť Lenovo poskytuje technológie svetovej triedy, ktoré dátovým centrám všetkých veľkostí prinášajú webové architektúry a výhody.”