Džús alebo pyré ako jedna z piatich porcií zeleniny a ovocia.

Ovocie a zelenina sú plnohodnotným zdrojom živín, telo si ich nevie samo vyprodukovať. Dennou konzumáciou piatich porcií ovocia a zeleniny, kde jednou z nich môže byť džús alebo pyré, poskytneme organizmu bohaté vitamíny a antioxidanty, ktoré sú nevyhnutné pre zdravú životosprávu.

Veda prináša dôkazy, že účinky ovocia a zeleniny majú blahodarný vplyv pre naše telo a rovnako účinne pôsobí i v období pri mnohých ochoreniach.

Významne znižujú riziko vzniku rakoviny, kardiovaskulárnych chorôb, hypertenzie, cukrovky a obezity. Sú zdrojom cenných antioxidačne pôsobiacich živín – vlákniny, vitamínov (napr. C, E a K), minerálnych a ďalších bioaktívnych látok, ktoré spomaľujú starnutie buniek a urýchľujú ich regeneráciu, zlepšujú štruktúru pokožky a vlasov, rovnako ako celkovú pohodu.

Podľa odborníkov za jednu z denných porcií ovocia alebo zeleniny sa môže považovať aj džús alebo pyré. Samozrejme hovoríme o 100% prírodných produktoch, ktorých nutričná hodnota je podobná nutričnej hodnote čerstvého ovocia a zeleniny.

V prípade, že odporúčané denné minimum (500g) nevieme splniť, pyré a džúsy sú vhodnou alternatívou praktického a na živiny bohatého občerstvenia

Uponáhľaný životný štýl sa odráža na kvalite nášho jedálnička. Vzhľadom na nedostatok času na prípravu zdravých pokrmov, jedávame často vonku. Do značnej miery naše zdravie závisí od vlastnej voľby. Preto by ste mali venovať osobitnú pozornosť výberu jedál a potravín, ktoré majú pozitívny vplyv na náš organizmus.