Huawei Watch prichádzajú na slovenský trh – spájajú technológiu a módu.

Spoločnosť Huawei uvádza na slovenský trh svoj prvý model inteligentných hodiniek Huawei Watch. Inteligentné hodinky sú dostupné od 16.11.2015 v odporúčanej koncovej cene 399 Eur.

Huawei Watch ponúkajú 1,4-palcový dotykový AMOLED displej, ktorý je chránený voči poškriabaniu zafírovým sklíčkom a ponúka odolné telo z nerezovej ocele. Displej dosahuje rozlíšenie 400 × 400 pixlov a hustotu obrazových bodov 286 ppi pri kontrastnom pomere 10 000:1. Ciferník s priemerom 42 mm je zhodný s tradičnou veľkosťou bežných náramkových hodiniek. Náramok Huawei Watch si môže používateľ sám ľahko vymeniť.

Hodinky sú vyzbrojené funkciou upozornenia na prichádzajúce hovory, správy alebo e-maily, nechýba vyhľadávanie strateného telefónu, senzor srdečného tepu, gyroskop, akcelerometer, barometer či bezdrôtové spojenie so slúchadlami pomocou technológie Bluetooth. Navyše, hudbu si môžete do hodiniek stiahnuť pre počúvanie offline.

Ovládanie hlasom.

Vďaka bezdrôtovému prepojeniu so slúchadlami pomocou technológie Bluetooth a podpore sťahovania hudby pre počúvanie offline sú Huawei Watch vhodné aj pre fitness či outdoor aktivity. Prehrávanie hudby je možné spustiť hlasovým príkazom v angličtine a rovnakým spôsobom je možné ovládať aj navigáciu. Text odosielanej správy je možné diktovať už v slovenskom jazyku. Funkcia vyhľadávania telefónu vám pomôže s nájdením telefónu doma či v kancelárii. Vďaka poslednej verzii rozhrania Google Android Wear™ sú Huawei Watch vhodné rovnako pre používateľov, ktorý vlastnia smartfón s OS Android, ale aj iOS.

Dostupnosť a cena:

Huawei Watch sú na Slovensku dostupné od 16.11.2015 v odporúčanej koncovej cene 399 Eur vrátane DPH. Na voľnom trhu a u operátora Slovak Telekom je k dispozícii strieborný variant Huawei Watch s čiernym koženým náramkom, u operátora Orange je dostupná verzia so Stainless Steel náramkom.

Technické parametre Huawei Watch:

Displej: 1,4-palcový AMOLED displej, rozlíšenie 400 x 400 pixlov, hustota pixlov 286ppi, zafírové sklíčko proti poškriabaniu,

Hrúbka rámu/ciferníku: 0,6 mm/13 mm OS: Android 4.3 a vyšší, iOS 8.2 a vyšší, podpora aktualizácií OTA

Konektivita: Bluetooth 4.1 BLE, Wi-Fi

Pamäť: 512 MB RAM, 4 GB flash

Batéria: 300 mAh, výdrž 1,5 dňa (32 hodín aktivity a 8 hodín spánku), čas dobíjania 75 minút

Stupeň odolnosti: IP67

Senzory: gyroskop, akcelerometer, senzor srdečného tepu (PPG), barometer

Funkcie: oznámenia (hovory, SMS správy, e-maily, SNS, Google Hangouts), hlasová interakcia, Google Now, Maps, Sports and health, prehrávanie hudby, aplikácie z Google Play Store