Zbavte sa alergie.

Trápia vás alebo vaše deti alergie? Existuje terapeutická metóda, ktorá dokáže úplne a natrvalo odstrániť vašu alergiu. Dôležité je pochopiť ako alergia funguje, prečo vzniká a na základe týchto zistení je možné alergickú reakciu úplne odstrániť.

Podľa odborníkov u nás trpí alergiami už každý štvrtý človek a čísla stále stúpajú. Bežná je liečba antihistaminikami. Tieto síce potláčajú príznaky, ale nevedú k trvalému vyliečeniu. Unikátna metóda, ktorú prezentuje terapeut a lektor epigenetiky, neurovied a integrálnej psychológie Radim Grebeníček dokáže natrvalo odstrániť alergiu na všetky pele, prach, seno, srsť zvierat, ovocie, zeleninu, orechy, pečivo, obilniny a produkty z nich, všetky potraviny, lieky, dezinfekčné prostriedky, parfumy, krémy a vône, slnečné žiarenie, chlad, bodnutie či hryznutie hmyzom (včely, osy, sršne, komáre, mušky a ďalšie), všetky známe alergie a nešpecifické alergické symptómy. (Nemýľme si celiakiu – precitlivenosť na lepok s alergiou. Celiakia je metabolická porucha.) Intenzita symptómov alergie nie je podstatná, môžu to byť mierne prejavy až po anafylaktický šok. Táto metóda vznikla v USA z princípov neurolingvistického programovania (NLP) a je stará už asi 30 rokov. Efektivita je až 80 %.

Alergia je v podstate podmienený reflex, ktorý je spojený napríklad s traumatickým zážitkom nebo biochemickým šokom“, vysvetľuje Radim Grebeníček, psychológ, terapeut a lektor, ktorý predstavuje integrálnu medicínu. Môže to byť i dávna, zabudnutá udalosť alebo situácia, ktorá sa však prepojila s niečím, čomu hovoríme alergén – čiže prach alebo peľ, mačacie chlpy, potraviny, slnko apod.

Konštrukcia, vznik alergickej reakcie na príbehu

„Spomínam si na jednu mamičku, ktorú som spoznal dávnejšie na akcii s rodičmi postihnutých detí. Mali sme tam na obed paradajkovú omáčku a jej zrazu začali tiecť slzy a tiecť z nosa. Potom mi vysvetlila, že keď jej pred rokmi v pôrodnici bolo veľmi nešetrným spôsobom povedané, že jej novorodená dcérka má Downov syndróm, rozvážali práve po chodbách paradajkovú omáčku…“, opisuje vznik typickej alergickej reakcie Radim Grebeníček. „Toto je dobrý príklad, ako vzniká alergia. Tej žene sa tiež pokojne mohlo stať, že sa u nej objaví napríklad alergia na paradajky. Na symptómoch ale až tak nezáleží. Je skoro jedno, či človeku vyskočí žihľavka (koprivka), objaví sa nádcha alebo sa začne dusiť. Podstatné je, že je vytvorený istý podmienený reflex, ktorý spúšťa produkciu histamínu a deje sa to na telesnej úrovni. Spomienky, s ktorými to súvisí, sú samozrejme vytesnené do nevedomia a akási nepochopiteľná inteligencia nášho organizmu to takto zariadi, aby človek psychickú traumu znovu nemusel prežívať. „Pani som alergiu veľmi rád odstránil, aby nemusela znova opakovať prejav veľmi nepríjemnej traumy.“

Odstránenie alergie v krokoch podľa unikátnej metódy, ktorú učí Radim Grebeníček na vzdelávacích programoch s názvom „Zbav sa alergie.cz“:

  1. Krok – Alergik si v sede na stoličke predstaví svoj alergén (so zavretými očami), čo u neho spôsobí vyvolanie alergickej reakcie. Je totiž úplne jedno, či sa stretne s alergénom (prach, potravina) naozaj alebo si to len predstaví. Mozog nerozlišuje medzi skutočnosťou a dobrou imagináciou.
  2. V okamihu, keď sa začne prejavovať alergický symptóm, alergik reaguje gestom, čím dáva terapeutovi signál, že sa alergická reakcia spúšťa. Stlačením terapeutovej ruky na ramene alergika „ukotvime“ na pár sekúnd tento prejav, pocit.
  3. Uvoľnenie, otvorenie očí, odznenie vyvolaných príznakov.
  4. Nájdenie, vytvorenie asociácie k alergénu, napr. k prachu nájdeme asociáciu piesok, k mačke, plyšovú hračku. Dôležite je, aby dotyčný nebol alergický na asociačné predmety.
  5. Opäť si alergik zatvorí oči a skúsi si predstaviť samotnú asociáciu- piesok, plyšová hračka. Túto predstava „ukotvime“ stlačením terapeutovej ruky na druhom ramene alergika. Počkáme pár sekúnd.

Pre koho je metóda „Zbav sa alergie.cz“ určená?

  • Pre alergikov a ľudí trpiacich astmou, ekzémy, lupienkou, artrózou a ďalšími autoimunitnými ochoreniami.
  • Pre ľudí trpiacich autoimunitnými ochoreniami – môžu sa zbaviť svojich dlhoročných problémov. V prípade alergie, u väčšiny účastníkov – alergikov sa môžu nepríjemných symptómov (taká je skúsenosť z uplynulých seminárov) zbaviť už v priebehu programu, a to natrvalo.
  • Pre lekárov, terapeutov, masérov a ďalších ľudí v pomáhajúcich profesiách, ktorí sa môžu metódu naučiť a začať využívať vo svojej praxi.
  • pre mamičky, ktoré môžu odstrániť alergiu svojim deťom.
  • Informácie o najbližšom termíne, kontakty a referencie na www.zbavsealergie.cz.