Medzinárodná sieť reštaurácií Vapiano expanduje na Slovensko a do Českej republiky.

Vapiano, medzinárodná sieť reštaurácií zameraná na špeciality talianskej kuchyne – domáce cestoviny, čerstvo upečenú pizzu, šaláty a dezerty, ohlásila ďalšiu expanziu, v rámci ktorej plánuje otvoriť prevádzky na Slovensku a v Českej republike. Reštauračná sieť, ktorá má v súčasnosti viac ako 160 reštaurácií v 31 krajinách, si za svojho partnera pre oba trhy vybrala etablovanú skupinu v oblasti gastronómie, Bencik Culinary Group. Obe spoločnosti sa zmluvne dohodli na otvorení viacerých prevádzok v prémiových lokalitách v Bratislave a Prahe.

Sieť Vapiano je dnes zastúpená na piatich kontinentoch a zákazníkov na celom svete si získala konceptom založenom na čerstvých a rýchlych jedlách pripravených priamo pred očami hostí. Súčasťou ponuky sú domáce čerstvé cestoviny, pizza, šaláty a dezerty, pričom interaktívny koncept umožňuje, aby hostia sledovali prípravu svojho jedla „á la minute“ a priamo tlmočili svoje preferencie a požiadavky kuchárovi. Vapiano prináša na Slovensko a do Českej republiky jedinečný systém objednávania, kde si hostia pri príchode prevezmú čipovú kartu, na ktorú sa zaznamenávajú ich objednávky a platba prichádza na rad až pri odchode z reštaurácie. Zákazníci si môžu vychutnať svoje jedlo v uvoľnenej, kozmopolitnej atmosfére typickej pre Vapiano, s jeho čistými líniami, teplými farbami, sediac za veľkoryso navrhnutými dubovými stolmi, na ktorých nájdu čerstvú mätu a bazalku na ochutenie svojich cestovín či pizze. Dizajn reštaurácií navrhol milánsky architekt Matteo Thun, s cieľom ponúknuť hosťom pocit stredomorskej atmosféry v mestskom a uvoľnenom prostredí.

„K Bratislave mám silný osobný vzťah, pretože som tu nejaký čas žil a teším sa, že sa čoskoro stane domovom pre Vapiano. Miriam a Pavol Benčíkovci sú skvelí partneri, s ktorými porastieme nielen na slovenskom, ale aj českom trhu“, povedal Mario C. Bauer, generálny riaditeľ spoločnosti Vapiano Franchising.

Pavol Benčík, majiteľ Bencik Culinary Group, povedal: „Sme radi, že môžeme byť súčasťou úspechu značky Vapiano a uviesť tento koncept na Slovensku a v Českej republike. Aktuálne sledujeme najlepšie lokality v Bratislave a Prahe a pripravujeme otvorenie nových prevádzok, o ktorých čoskoro povieme viac. Toto partnerstvo je prirodzeným krokom v našej dlhodobej filozofii, ktorou je prinášať čerstvé, kvalitné a cenovo dostupné jedlá pre čo najviac ľudí. Som si istý, že Slovákom aj Čechom sa prístup značky Vapiano zapáči tak, ako sa pred niekoľkými rokmi počas pobytu v zahraničí zapáčil aj mne.“

Vapiano začalo písať svoj úspešný príbeh v Nemecku v roku 2002, keď otvorili svoju prvú prevádzku v Hamburgu.V tom čase spoločnosť Vapiano so svojim inovatívnym konceptom „Fresh Casual Dining“ uviedla do gastronómie novú kategóriu reštauračných služieb. Dnes sú jej reštaurácie obľúbené až v 31 štátoch na piatich kontinentoch. Plánované uvedenie značky na slovenskom a českom trhu je súčasťou dlhodobých expanzných plánov spoločnosti, ktorá si na každom novom trhu vyberá za svojich partnerov silné lokálne značky. Bencik Culinary Group má za sebou 13 rokov skúseností v oblasti gastronómie a v súčasnosti na Slovensku prevádzkuje 13 reštaurácií a biznis kantín, úspešnú cateringovú divíziu Party Guru Catering a sieť cukrární CrémeChic.