Bratislava zažila jazdu Gentlemanov.

Prvá slovenská charitatívna Jazda Gentlemanov s oficiálnym celosvetovým názvom Distinguished Gentleman’s Ride 2015 dopadla nad očakávania. Charitatívne podujatie sa konalo vo viac ako 410 mestách sveta a tento rok sa prvýkrát zapojila i Slovenská republika.

Spoločne tak vo viac ako 80 krajinách sveta vyrazilo do ulíc približne 36 tisíc gentlemanov na štýlových motocykloch a vyzbieralo sa 2,25 miliónov dolárov na podporu výskumu a liečby rakoviny prostaty. Za Slovensko sa zúčastnilo 85 jazdcov a vyzbieralo sa približne 1000 Eur.

Slovenská Jazda Gentlemanov sa konala tak ako vo všetkých krajinách, uplynulú neďelu 27.9.2015.  Elegantní páni a pôvabné dámy vo veľkom štýle prešli ulicami Bratislavy na svojich motocykloch, šírili radosť a zábavu a povzbudili tak všetkých mužov, aby sa starali o svoje zdravie. Podujatie sa začalo o 10.00 hod pred reštauráciou Aušpic, na Viedenskej ceste. O 12.00 hod vyrazilo viac ako 85 jazdcov na spanilú jazdu smer Devín a cestou naspäť pred reštauráciu Aušpic prešli centrom Bratislavy.  

Foto: Marek Nagy