Až 40 % Slovákov ešte nikdy nenavštívilo dentálnu hygienu.

Značka Orbit už 5 rokov netradičnou formou úspešne šíri osvetu o dentálnej hygiene. V rámci tohtoročného jubilejného ročníka akcie „Zdravý úsmev pre každého“ prišlo do špeciálneho kamiónu s ordináciou dentálnej hygieny 33 430 ľudí. Prieskum vykonaný medzi návštevníkmi ukázal, že aspoň raz ročne navštívi dentálnu hygienu takmer 40 % opýtaných. Takmer polovica Slovákov ale do kresla dentálnych hygieničiek ešte nikdy nesadla.

Značka Orbit sa dlhodobo snaží zvýšiť povedomie o možnostiach dentálnej hygieny, čo sa podľa výsledkov posledného prieskumu darí. Slováci si čím ďalej viac začínajú uvedomovať jej prínosy. Dentálnu hygieničku navštevuje aspoň raz ročne takmer 40 % Slovákov. Na prehliadky u zubného lekára chodí takmer 94 % opýtaných. Dentálne pomôcky mimo kefku používa 76,50 % respondentov.

Najčastejšou pomôckou sú žuvačky bez cukru, po ktorých každý deň siahne 48 %, pričom 44 % z nich ju žuje naozaj po každom jedle a pití. 68 % opýtaných sa o skutočnosti, že žuvačky bez cukru znižujú riziko vzniku zubného kazu, dozvedeli od svojho stomatológa alebo iného odborníka. V tesnom závese za žuvačkami je ústna voda, na ktorú denne nezabúda takmer 46 % Slovákov. „Dentálna hygiena je stále častejšie neodmysliteľnou súčasťou životného štýlu. Ľuďom stále viac záleží na tom, aby mali zuby nielen krásne, ale aj zdravé,“ tvrdí PhDr. Viera Panáková, hlavný odborník na dentálnu hygienu na Slovensku.

Kamión značky Orbit so špeciálnou dentálnou ordináciou za celých päť rokov poskytol bezplatnú konzultáciu s dentálnymi hygieničkami celkom 18 219 návštevníkom.

* Prieskum bol realizovaný v období od 11. júna do 30. júna 2015 a zapojilo sa do neho 6 938 respondentov .