Svetová výstava Titanic od augusta po prvýkrát na Slovensku.

Na veľkolepej výstave sa návštevníci zoznámia nielen s osudmi legendárneho Titanicu a jeho pasažierov, ale taktiež s búrlivým obdobím technických objavov a spoločensko-politickou situáciou na začiatku 20. storočia.

Titanic bol vo svojej dobe najväčšou osobnou transatlantickou loďou sveta, ktorá mala byť vizitkou technickej revolúcie. Bol určený na prevoz cestujúcich a pošty medzi Európou a Severnou Amerikou. Titanic však stroskotal vo vodách Atlantiku už počas svojej prvej plavby – dňa 15. apríla 1912. V tento osudný deň zomrelo viac ako 1500 osôb.AuGratin+

Každý návštevník pri vstupe na výstavu obdrží „boarding pass – palubnú vstupenku“. Vďaka tejto vstupenke s konkrétnym menom reálneho človeka, ktorý na Titanicu v dobe jeho katastrofy bol, prežijete celú prehliadku výstavy tak, ako konkrétny cestujúci na palube Titanicu. Uvidíte stovky originálnych artefaktov, ktoré boli vylovené zo slávneho vraku na dne oceánu. Medzi exponátmi sú časti vybavenia lode, kusy nábytku, porcelán a osobné predmety cestujúcich (šperky, kabelky a rôzne časti oblečenia). Vďaka dokonalej rekonštrukcii kajút, strojovne alebo jedálne budú všetci návštevníci súčasťou skutočnej atmosféry prepychu aj biedy na začiatku 20. storočia. Zažijú nádheru dobových interiérov, či hluk strojovní a následnú úzkosť pred naozajstným a reálnym nešťastím.

Práve osobné zážitky návštevníkov a veľké množstvo reálnych exponátov zaraďuje výstavu Titanic k najobľúbenejším na celom svete.

Pri vstupe na výstavu všetci zdarma obdržia audioguide, v ktorom si vypočujú v slovenskom, anglickom, či nemeckom jazyku podrobný výklad k jednotlivým exponátom.

Otváracie hodiny na výstave:

Pondelok – Nedeľa 9 –20 hod.

Pokladňa sa zatvára o 18:00 hod

Termín výstavy:

  1. 8.   – 6. 12. 2015

Viac informácií o výstave na www.vytavatitanic.sk.

Súťažná otázka:

V ktorom roku, a v ktorom mesiaci sa potopil Titanic?

Svoje odpovede môžete posielať mailom na adresu redakcia@vkocke.sk až do 20. septembra 2015. Ako predmet správy použite “súťaž – Titanic”. Mená výhercov zverejníme na tejto stránke 21. septembra 2. októbra 2015.

Dvaja výhercovia získajú po jednej vstupenke na expozíciu.

Výhercovia:

  1. Michaela Puškárová, Bratislava
  2. Jana Marenčáková, Lozorno
Všeobecné súťažné podmienky
Súťaže sa môžu zúčastniť len osoby staršie ako 18 rokov. Podmienkou súťaže je odoslať správnu odpoveď e-mailom na adresu redakcie (redakcia@vkocke.sk) v čase realizácie súťaže. Súťažiaci sa stáva účastníkom súťaže po splnení tejto podmienky. Vyžrebovanie výhercu súťaže sa bude realizovať do troch dní po ukončení súťaže, ak nebude oznámené inak. Do žrebovania budú zaradení len tí súťažiaci, ktorí odošlú v stanovenom čase správnu odpoveď a spĺňajú podmienky uvedené v týchto pravidlách. Zoznam výhercov bude zverejnený na tejto stránke. Účastníci tejto súťaže sa jej zúčastňujú s vedomím, že nemôžu požadovať výhru v inom rozsahu okrem rozsahu, aký určí usporiadateľ. Účastníci tejto súťaže sú si súčasne vedomí toho, že v zmysle § 845 Občianskeho zákonníka č. 40/1964 Zb. v platnom znení nemožno výhry vymáhať a to ani prostredníctvom súdu. V prípade tlačovej chyby o tejto súťaži usporiadateľ za toto nenesie zodpovednosť. Ak je výherca neplnoletý, bude automaticky diskvalifikovaný. Výhry budú odovzdané len tým vyžrebovaným účastníkom súťaže, ktorí dodržia pravidlá tejto súťaže, splnia podmienky v nich stanovené a ich nárok bude usporiadateľom potvrdený. Výhru odovzdá usporiadateľ alebo ním poverená osoba. V prípade sporu o platnosti nároku na výhru vloženú do tejto súťaže je rozhodujúce rozhodnutie usporiadateľa. Usporiadateľ bude výhercu kontaktovať prostredníctvom e-mailovej správy. Vecné výhry budú jednotlivým výhercom odovzdané osobne alebo zasielané poštou resp. zásielkovou službou na adresu, ktorú uvedú. Pred odovzdaním výhier sa osoba preberajúca výhru musí preukázať osobným dokladom. V prípade, že si výherca výhru neprevezme alebo nepreukáže splnenie podmienok na odovzdanie výhry do 14 dní od prvého informovania o výhre Usporiadateľom, výhra prepadá v prospech usporiadateľa. Účastník zapojením sa do tejto súťaže dáva usporiadateľovi v zmysle zákona č. 428/2002 Z.z. o ochrane osobných údajov v platnom znení súhlas na spracovanie svojich osobných údajov pre potreby tejto súťaže v zmysle § 65 zákona č. 610/2003 Z.z. o elektronických komunikáciách súhlas na volanie alebo zasielanie SMS na číslo telefónu poskytnuté v registračnom formulári na účely priameho marketingu. V prípade výhry dáva účastník súťaže súhlas so zverejnením celého mena a obce na www.vkocke.sk, prípadne aj na facebookovskej stránke. Usporiadateľ si vyhradzuje právo na zmenu pravidiel. Účasťou v tejto súťaži vyjadrujú jej účastníci súhlas s pravidlami tejto súťaže a s ich záväznosťou.