Poznáme Dobré duše za rok 2014.

Projekt Dobrá duša už štvrtý rok hľadá a odmeňuje ľudí, ktorí dobrovoľne pomáhajú tým, ktorí túto pomoc potrebujú. Napriek tomu, že v zariadeniach sociálnych služieb dostávajú seniori všetku potrebnú starostlivosť, vždy im dobre padne, ak majú vo svojej blízkosti „dobrú dušu“, ktorá im spríjemní voľné chvíle nejakou nevšednou aktivitou či pomôže vypočutím ich starostí a radostí z ich života.

Aj preto je dôležité podporovať dobrovoľníctvo medzi seniormi a šíriť pozitívny príklad, ktorý motivuje aj ďalších ľudí k zmysluplným aktivitám. Seniori sa tak aktívne zapájajú do života v komunite a získavajú nový zmysel života. Projekt Dobrá duša sa snaží vyhľadať a oceniť takýchto dobrovoľníkov – seniorov, ktorí sa vždy v uplynulom roku aktívne zapájali do dobrovoľníckej práce v zariadeniach sociálnych služieb. Takisto nezabúda a oceňuje aj inštitúcie, ktoré s dobrovoľníkmi pracujú a podporujú ich ústretovým prístupom.

Partneri projektu sú spoločnosť Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR a HARTMANN – RICO spol. s r.o. .

Z mnohých tipov a odporúčaní nakoniec porota vyhodnotila troch najlepších jednotlivcov a jedno zariadenie, ktorí získali titul Dobrá duša 2014:

Dobrá duša 2014 v kategórii jednotlivci:

  1. miesto: Katarína Švecová
  2. miesto: Mária Tokárová
  3. miesto: Božena Gombíková

Čestné uznanie: Margita Švecová a Emília Horváthová, Dobrá duša 2014 v kategórii zariadenie: DSS SENIUM, Banská Bystrica, Čestné uznanie: ZSS Borinka a ZSS Nitrava

Dobrá duša 2015

 Prihlášky do piateho ročníka súťaže „Dobrá duša“ je potrebné odoslať do 31.3.2016. Do projektu sa môžete prihlásiť sami alebo Vás môže prihlásiť iná osoba či inštitúcia. Projekt je určený pre dobrovoľníkov jednotlivcov nad 60 rokov a  zariadenia sociálnych služieb. Pre všetkých ocenených sú pripravené hodnotné finančné i vecné odmeny. Informácie o projekte vrátane formulára prihlášky k nasledujúcemu ročníku projektu nájdete na www.dobra-dusa.sk.