Samsung predstavuje prvý monitor na svete podporujúci bezdrôtové nabíjanie mobilných prístrojov.

Spoločnosť Samsung predstavila monitor SE370, ktorý je vôbec prvým monitorom na trhu podporujúcim bezdrôtové nabíjanie mobilných zariadení. Bude dodávaný vo verziách s veľkosťou uhlopriečky 23,6 a 27 palcov a umožní užívateľom odpútať sa od zbytočných káblov a nabíjacích portov. Vybavený pokročilými technológiami ponúka model SE370 svojim užívateľom okrem vynikajúcej kvality obrazu aj premyslený dizajn a vysokú praktickosť pre použitie doma aj v práci.

Monitor funguje so všetkými mobilnými zariadeniami podporujúcimi štandard bezdrôtového nabíjania Qi vyvinutý konzorciom WPC (Wireless Power Consortium). Qi je jedným z prakticky najpoužiteľnejších svetových štandardov v oblasti indukčného nabíjania.

Technológia bezdrôtového nabíjania podporuje aktívny životný štýl tých, ktorí stále viac používajú svoje mobilné zariadenia na prístup k informáciám a ku komunikácii s ostatnými. Ak ich zbavíme spleti káblov na ich pracovných stoloch, pomôžeme im používať mobilné zariadenia inteligentnejšie. inovatívny monitor umožňuje vďaka integrácii bezdrôtového nabíjania užívateľom výrazne zvýšiť efektivitu doma aj v práci. Stáva sa tak ďalším významným míľnikom v dlhej histórii prípadov, keď daný produkt Samsung uviedol na trh ako prvý v odbore.“

Pohodlné bezdrôtové nabíjanie mobilných prístrojov

Pre optimálne pohodlie a produktívny multitasking nahrádza monitor niekoľko nabíjacích portov, ktorými sú vybavené iné monitory, jedinou okrúhlou nabíjacou plochou zabudovanou do stojanu prístroja. Stačí, aby používatelia jednoducho položili svoj prístroj na túto nabíjaciu plochu a automaticky sa spustí nabíjanie, čo potvrdí aj rozsvietenie LED diódy. Monitor ponúka kompletné riešenie, ktoré užívateľa oslobodzuje od nutnosti kupovať samostatný nabíjací balík a umožňuje im ušetriť a zároveň lepšie využiť pracovné miesto na stole. Užívatelia môžu pokračovať vo svojej činnosti, zatiaľ čo sa ich mobilný prístroj nabíja.

Zraková pohoda a špičková kvalita obrazu

Monitor ponúka funkcie znižujúce únavu zraku pre dlhodobé pracovné nasadenie. Režim monitora šetriaci zrak vyhodnocuje svetelné podmienky, za ktorých sa prístroj používa a znižuje škodlivé účinky modrého svetla na oči. Tiež zaisťuje pohodlné sledovanie prostredníctvom výkonného panelu Plane-to-Line-Switching (PLS), ktorý ponúka optimalizované sledovanie v širokom zornom uhle 178 stupňov, ako aj vynikajúcu kvalitu živého a zreteľného obrazu pri jase na úrovni až 300 cd/m2.

Lepší herný zážitok

Integrovaná podporná technológia AMD FreeSync synchronizuje obnovovaciu frekvenciu monitora so snímkovou frekvenciou grafickej karty AMD, čím minimalizuje vstupnú latenciu a zároveň obmedzuje zasekávanie a oneskorovanie pri hraní hier a prehrávaní videozáznamov.

Krátka doba odozvy monitora (4 ms) navyše umožňuje hladké a plynulé sledovanie aj tej najrýchlejšej akcie na obrazovke bez rozmazaných pohybov. Tento jedinečný herný režim, ktorý detekuje zmeny v scénach a okamžite odstraňuje rozmazané obrazy, vylepšuje farby a upravuje kontrast pre zabezpečenie lepšej zreteľnosti, je možné rýchlo aktivovať jediným stlačením tlačidla.

Energetická účinnosť a dômyselný dizajn

Nová funkcia Eco Saving Plus znižuje jas obrazovky pre dosiahnutie vyššej energetickej účinnosti. Okrem dvoch štandardných manuálnych nastavení je tu aj automatické nastavenie, ktoré znižuje spotrebu energie o približne 10 percent v závislosti na luminiscencii čiernych plôch obrazovky v automatickom režime zobrazenia obrazovkových ponúk (OSD). Pre zníženie dopadu na životné prostredie sú predný kryt, stojan a obvody monitora tiež vyrobené bez použitia PVC.

Popri ekologickej šetrnosti dodáva domácemu i pracovnému prostrediu na modernom estetickom a príjemnom vzhľade. Ultratenký rámik a polopriehľadná modrá povrchová úprava rámujú zo všetkých štyroch strán elegantné, biele lesklé telo monitora a dodávajú mu čistý vzhľad. Stojan v tvare písmena T s akcentmi koncepcie Samsung Touch of Color zvýrazňuje pôsobivý dizajn monitora vyberanou a minimalistickou povrchovou úpravou. Monitor Samsung SE370 bude na slovenskom trhu dostupný od septembra 2015. Odporúčaná maloobchodná cena 24-palcovej verzie je 259 € a 27-palcovej verzie je 354 €.