Huawei P8 získal prestížne ocenenie EISA za najlepší spotrebiteľský smartfón 2015-2016.

Smartfón Huawei P8 od spoločnosti Huawei, popredného svetového dodávateľa riešení pre informačné a komunikačné technológie (ICT), sa môže pochváliť prestížnym ocenením „European Consumer Smartphone 2015-2016“ udeľovaným asociáciou EISA (European Imaging and Sound Association). Ocenenie pre najlepší spotrebiteľský smartfón získala spoločnosť Huawei tretíkrát za sebou.

Huawei P8, najnovšia vlajková loď a vrchol radu „P“ nadväzuje na minuloročný úspech Huawei Ascend P7 a je oceňovaný pre nápaditý štýl a vyváženú funkčnosť. Rad inovatívnych funkcií Huawei P8 opäť mení trh chytrých mobilných telefónov.

Kvalitný fotoaparát a nápaditý dizajn.

EISA ocenila Huawei najmä za „zdokonalený fotoaparát a majstrovskú úroveň kvality spracovania, ktorá poskytuje tomuto cenovo dostupnému modelu skutočne vycibrený a sofistikovaný vzhľad.“ Rovnako bola vyzdvihnutá kapacita batérie 2680 mAh, objektív fotoaparátu so svetelnosťou f/2 vyvinutý pre lepší výkon aj pri zhoršených svetelných podmienkach a vynikajúci 5,2-palcový full HD IPS-NEO displej.

Ostré fotografie aj pri zhoršenom osvetlení.

Výkon fotoaparátu pri slabom osvetlení umožňuje používateľom využiť kreativitu a fotiť veľmi ostré snímky aj pri zhoršených svetelných podmienkach. P8 sa rovnako vyznačuje kompaktnou a výkonnou duálnou anténou obmedzujúcou počet zmeškaných alebo prerušených hovorov z dôvodu nedostatočného signálu.

Spoločnosť Huawei získala ocenenie tretí rok za sebou.

V minulom roku získal ocenenie European Consumer Smartphone 2014-2015 Huawei Ascend P7, u ktorého bola vyzdvihnutá skvele vyzerajúca sklenená povrchová úprava, atraktívna cena, 8 Mpix predný a 13 Mpix hlavný fotoaparát. Huawei Ascend P7 je aktuálne v predaji vo viac ako 100 krajinách na svete a od jeho uvedenia na trh sa predalo viac ako 7 miliónov kusov. V roku 2013 bol víťazom rovnakej kategórie spotrebiteľských smartfónov 6,16 mm tenký Ascend P6.