Goodyear obúva Range Rover Sport.

Spoločnosť Goodyear oznamuje, že automobil Range Rover Sport je vybavený pneumatikami Goodyear Eagle F1 Asymmetric SUV. Spolupráca výrobcu pneumatík Goodyear s automobilkou Jaguar Land Rover trvá už mnoho rokov.

Pneumatika Eagle F1 Asymmetric SUV pomáha k jazdnej dynamike a k výbornej ovládateľnosti vozidla. Pri zatáčaní vo vyšších rýchlostiach je tlak vzduchu v pneumatike rozložený rovnomerne, čím je zabezpečený maximálny styk s vozovkou. Na mokrých cestách má pneumatika lepšiu ovládateľnosť ako jej predchodkyňa, a to vďaka asymetrickému dezénu, ktorý maximalizuje styčnú plochu s povrchom vozovky a vďaka drážkam, ktoré odvádzajú vodu a zabraňujú tak aquaplaningu. Navyše, dezén behúňa novej pneumatiky znižuje hlučnosť. Výsledkom je tichá a pohodlná jazda, akú si luxusný interiér vozidla zaslúži.

„Pneumatika Eagle F1 Asymmetric SUV bola, vzhľadom na výkonnosť vozidla Range Rover Sport v akomkoľvek teréne, prirodzená voľba. S automobilkou Jaguar Land Rover spolupracujeme na pneumatikách pre rôzne modely, vrátane vozidiel Range Rover Evoque a Land Rover Discovery Sport veľa rokov. Na naše obutie automobilu Range Rover Sport sme hrdí,“ povedal Hans Vrijsen, Marketing Director spoločnosti Goodyear pre Európu, Stredný východ a Afriku.

www.goodyear.sk.