Slivkovo-hrušková omáčka.

Vystačí na: asi 5 pohárov à 350 ml

Doba prípravy: asi 35 minút

Prísady:

  • 750 g hrušiek olúpaných, zbavených jadrovníkov a nakrájaných na malé kúsky
  • 750 g sliviek očistených, odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
  • 250 ml 100% pomarančového džúsu šťava z 1 citróna
  • 2 kúsky celej škorice
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr.Oetker
  • 350 g cukru

Príprava

  1. Do veľkého hrnca vložíme hrušky a slivky. Pridáme džús, šťavu, škoricu a vanilínový cukor a premiešame. Obsah balíčka Gelfix Super zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
  2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevarenej omáčky. Ak je po vychladnutí málo tuhá, vmiešame do nej ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIPY: Doba trvanlivosti je asi 6 mesiacov. Môžeme podávať vo vrstvách s tvarohovým dezertom.