Lenovo pripravené uviesť zariadenia s Windows 10.

Prvé uvedenie širokého spektra počítačov a tabletov s Windows 10. Spoločnosť Lenovo oznámila, že s okamžitou platnosťou začne s expedovaním širokého spektra produktov s nainštalovaným systémom Windows 10. Lenovo má rozsiahly zoznam produktov, ktoré sú pre tento upgrade spôsobilé, vrátane populárnych modelov ako sú YOGA 3 Pro a YOGA 500. Zákazníci spoločnosti Lenovo si tu môžu overiť spôsobilosť produktu pre tento upgrade.

Spoločnosť Lenovo spolupracovala s Microsoft Corp. na tom, aby pre ľudí s Lenovo počítačmi so systémami Windows 7 SP1 alebo 8.1, bolo jednoduché upgradovať na Windows 10. Aktualizácie budú spustené od 29.júla. Ak si užívateľ rezervoval kópiu Windows 10, dostane oznámenie hneď, ako proces kompatibility potvrdí, že užívateľ získa skvelý zážitok a Windows 10 bol stiahnutý do ich systému.

Aby užívatelia získali konzistentné zážitky na všetkých svojich zariadeniach a operačných systémoch, predinštalácie zahŕňajú celý rad aplikácií z dielne Lenovo. S novým Lenovo nástrojom na optimalizáciu Companion 3.0 zariadenia fungujú na plný výkon a aplikáciu je možné spustiť kedykoľvek a urobiť celkovú kontrolu, následne nahlási konkrétne kroky, ktoré môžu uvoľniť miesto a zrýchliť zariadenie užívateľa. S novou aplikáciou Lenovo Settings 3.0, ktorá funguje ako “smart” centrálny ovládač, môžu užívatelia jednoducho prispôsobiť a meniť spôsob, ako sa ich zariadenie správa. Napríklad v režime tablet si výrobok prispôsobí svoj displej ako aj ostatné zariadenia podľa jeho orientácie, ktorá je iná ako v režime notebook. Prípadne, používanie zariadenia taktiež zmení jeho nastavenia, napríklad pri sledovaní filmu oproti čítaniu e-knihy. S aplikáciou SHAREit môžu zákazníci rýchlo presúvať zložky medzi jednotlivými zariadeniami. Pre užívateľov tabletu je tu WRITEit, ktorá posúva pero na novú úroveň funkcionality, vďaka čomu ho užívatelia môžu používať na písanie do akéhokoľvek poľa so svojím perom a rukopis sa konvertuje na text.

Ako bolo oznámené v máji na konferencii Tech World, spoločnosti Lenovo a Microsoft pracovali na integrácii Cortany a REACHit, priekopníckej aplikácii spoločnosti Lenovo, umožňujúcej užívateľom, ktorí sa rozhodnú prehľadávať a spravovať svoj obsah v rámci viacerých zariadení a cloudových úložísk. Vďaka REACHit je Cortana ešte múdrejšia a osobnejšia, čo užívateľom umožňuje vyhľadávať obsah ako sú ich emaily, fotky a videá spôsobmi, o akých si nikdy nemysleli, že to bude možné. Cortana a REACHit užívateľom prinášajú bezproblémový, intuitívny spôsob prehľadávania v ich prirodzenom jazyku a kontexte.

Táto funkcionalita bude pre Lenovo užívateľov dostupná v beta verzii od jesene.