GRATEX International opäť zviditeľnil Slovensko vo svete.

Ako jediná nefinančná inštitúcia získala slovenská IT spoločnosť po druhýkrát dvojitú nomináciu. Obháji popredné ocenenie Inovácia roka? Vyhlasovanie sa uskutoční 19. augusta 2015 v Sydney.

Dcéra spoločnosti Gratex International postúpila medzi finalistov najprestížnejšieho austrálskeho ocenenia v poisťovníctve – Australian Insurance Industry Awards 2015. Ako jediná nefinančná inštitúcia získala nomináciu až v dvoch kategóriách.

Dvojitú nomináciu získali okrem Gratexu len veľké nadnárodné spoločnosti. O ocenenie Inovácia roka, ktoré Gratex minulý rok vyhral, bude bojovať v konkurencii poisťovacích gigantov ako Allianz či Aon. V druhej kategórii, Poskytovateľ služieb pre poisťovníctvo, súťaží o cenu so spoločnosťami JB Hi-Fi a Recoveriescorp.

„Nominácia pre nás znamená veľkú česť a je dôkazom našej dlhoročnej práce a podpory našich klientov na poisťovacom trhu v Austrálii a na Novom Zélande,“ povedal Milan Neklapil, výkonný riaditeľ Gratex Australia.

Presadiť sa na austrálskom trhu si vyžaduje dlhoročné skúsenosti a stopercentnú odbornosť. Opätovný postup medzi finalistov súťaže je uznaním kvalitných a inovatívnych riešení spoločnosti Gratex International. Je zároveň pozitívnou vizitkou pre celý slovenský IT sektor, ktorý aj touto cestou prináša výsledky na medzinárodnej pôde.

Gratex bol na Australian Insurance Industry Awards nominovaný celkovo tri razy. Prvýkrát v roku 2012 v kategórii Poskytovateľ služieb pre poisťovníctvo. Minulý rok po dvojitej nominácii získal ocenenie Inovácia roka.

Australian Insurance Industry Awards je výročným ocenením poisťovníckeho trhu, ktoré vyhlasuje ANZIIF, austrálsko-novozélandský Inštitút pre poistenie a financie, v spolupráci s magazínom Asia Insurance Review. Spája aktérov poisťovníctva z Austrálie a Nového Zélandu, aby ocenili najvyššie štandardy excelentnosti a dosiahnuté inovácie firiem, tímov aj jednotlivcov.