Cyklomaratón ŠKODA STUPAVA TROPHY už tento víkend.

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015, séria najvýznamnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku, sa už tento víkend predstaví na Záhorí. Cyklomaratón ŠKODA STUPAVA TROPHY otvorí druhú polovicu tohtoročnej série a ponúkne fanúšikom horskej cyklistiky na výber až päť tratí s rôznou dĺžkou a obtiažnosťou. Každý účastník získa štartovný balíček s cyklo ponožkami ŠKODA a možnosť vyhrať v tombole skvelý originálny horský bicykel ŠKODA. Prvé preteky štartujú v sobotu 25. júla o 9:00 hod.

Séria ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015 vstupuje podujatím ŠKODA STUPAVA TROPHY do druhej polovice. Po prvých troch pretekoch je na vedúcej pozícii priebežného poradia minuloročný celkový víťaz a tvár tohtoročnej série Karel Hartl. „Prvú polovicu tohtoročnej série máme úspešne za sebou, druhú otvoríme najväčším poduajtím svojho druhu na Slovensku. V horúcich dňoch ponúknu lesy Malých Karpát osviežujúce zázemie pre cyklomaratón a veľa zábavy pre celú rodinu. Jednoducho ideálna sobota pre fanúšikov horskej cyklistiky. Týmto všetkých srdečne pozývam,“ hovorí Ing. Karel Sklenář, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

ŠKODA STUPAVA TROPHY je štvrtým podujatím série ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015 a patrí mu titul najväčších MTB pretekov na Slovensku s dobrým renomé aj v zahraničí. Cyklisti si môžu vybrať z piatich rôzne dlhých trás vrátane kategórie jednokolkárov. V Stupave nebudú chýbať ani tento rok preteky pre bežcov a juniorských a detských cyklistov, ktoré sa uskutočnia v nedeľu 26. júla. Okrem pretekov pripravili organizátori pre návštevníkov bohatý sprievodný program v areáli maratónskej dedinky už od piatku 24. júla. Fanúšikovia cyklistiky si môžu vychutnať na veľkoplošnej obrazovke aj živé prenosy z Tour de France, kde Peter Sagan bojuje o zelený dres s okrídleným šípom na hrudi, ktorého partnerom je od tohto roku značka ŠKODA. Rovnako sú pripravené už tradičné lety vrtuľníkom alebo rôzne spevácke a tanečné výstúpenia.

Každý účastník získa štartovný balíček s cyklo ponožkami ŠKODA a možnosť vyhrať v tombole originálny MTB bicykel ŠKODA.

Tvárou ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015 je Karel Hartl, minuloročný celkový víťaz série. Za volantom nového modelu ŠKODA Fabia Combi oficiálne reprezentuje značku ŠKODA a celú tohtoročnú sériu. Oficiálnym garantom série je Slovenský zväz cyklistiky a projekt podporil aj dvojnásobný majster sveta v časovke Peter Velits. Bližšie informácie nájdu fanúšikovia horskej cyklistiky na stránke www.skoda-bike-open-tour.sk, prostredníctvom ktorej sa môžu na preteky série registrovať.

15.8.2015 ŠKODA Horal MTB maratón
5.9.2015 ŠKODA Slovenský raj