V Kvasinách odštartovala výroba nového modelu ŠKODA Superb Combi.

V Kvasinách vyrobili prvý automobil ŠKODA Superb Combi. Stal sa ním Superb Combi 2,0 TDI v metalickom odtieni biela Moon, určený pre český trh. Nová ŠKODA Superb Combi nastavuje vo svojom segmente nové meradlá priestrannosti, komfortu, bezpečnosti, konektivity a ekológie. Zaujme emocionálnym, dynamicky elegantným dizajnom. Predaj nového modelu sa začne v septembri.

„Nová ŠKODA Superb Combi nastavuje nové meradlá vo svojom segmente,“ hovorí Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO pre oblasť výroby a logistiky. „Sme hrdí na ďalší úspešný nábeh výroby, ktorý nasledoval len pätnásť týždňov po začatí výroby novej limuzíny Superb. Celý tím odviedol skvelý výkon, takže nový Superb Combi mohol začať schádzať z linky presne podľa plánu.“ Pre začatie výroby novej generácie modelov ŠKODA Superb a ŠKODA Superb Combi vynaložila automobilka v závode Kvasiny rozsiahle investície do nových výrobných technológií a montáže a logistických plôch. Nová ŠKODA Superb Combi nadchne najväčšou ponukou priestoru vo svojom segmente. Maximálny objem batožinového priestoru je takmer 2 000 litrov – túto hodnotu dosahujú iba vozidlá vyššej strednej triedy. Využitie modernej techniky MQB koncernu Volkswagen umožňuje aj novú úroveň komfortu a bezpečnosti.

Okrem toho nová ŠKODA Superb Combi zaujme aj špičkovou konektivitou a vysokou šetrnosťou k životnému prostrediu. V spojení s novým emocionálnym tvaroslovím značky ŠKODA ponúka tento najnovší model pôsobivú súhru funkčnosti, techniky a emócií. Závod v Kvasinách je jedným z troch výrobných závodov značky ŠKODA v Českej republike. V súčasnej dobe zamestnáva približne 4 500 ľudí. Okrem nového modelu Superb Combi tu od polovice marca schádza z liniek aj nová limuzína Superb. Okrem toho sa v závode v Kvasinách vyrába tiež ŠKODA Yeti. V nasledujúcich rokoch budú závod aj jeho verejná infraštruktúra rozsiahlo modernizované a rozšírené. Do roku 2018 vytvorí ŠKODA AUTO v Kvasinách až 1 300 nových pracovných miest a výrobná kapacita vzrastie až na 280 000 vozidiel ročne. V nasledujúcich troch rokoch preto automobilka v Kvasinách investuje zhruba 7,2 miliardy korún (viac ako 264 milónov eur).