Superb získal v testoch Euro NCAP päť hviezdičiek.

Nová ŠKODA Superb získala v nárazových testoch Euro NCAP najlepšie možné hodnotenie v podobe piatich hviezdičiek, tým potvrdzuje vynikajúcu úroveň bezpečnosti nového vlajkového modelu značky ŠKODA, ktorý bol len pred niekoľkými dňami uvedený na prvé trhy. Najnovší špičkový výsledok testu Euro NCAP je tiež dôkazom vysokej úrovne bezpečnosti celej modelovej palety značky ŠKODA. Všetky aktuálne modelové rady automobilky získali pri uvedení na trh v nárazových testoch Euro NCAP najlepšie možné hodnotenie piatich hviezdičiek.

Hodnotenie Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) obsahuje kategórie:

ochrana posádky – dospelých aj detí, ochrana chodcov a podporné bezpečnostné systémy. Vo všetkých štyroch hodnotených kategóriách získala nová ŠKODA Superb najlepšie možné hodnotenie v podobe piatich hviezdičiek. Nová ŠKODA Superb ponúka bezpečnosť bez kompromisov. Vďaka využitiu inovatívnej technológie MQB koncernu Volkswagen boduje špičkový model značky celým radom bezpečnostných asistenčných systémov. Najlepšiu možnú ochranu posádky v prípade kolízie zabezpečia najmodernejšie zádržné systémy s až deviatimi airbagmi, tuhšia karoséria a cielene optimalizované deformačné zóny. Okrem toho je nutné spomenúť aj nový podvozok, ktorý zaručuje stabilné, komfortné a zároveň agilné jazdné vlastnosti. Nová ŠKODA Superb sa môže pochváliť celým radom nových asistenčných systémov a zapôsobí úrovňou bezpečnosti, ktorá u vozidiel tohto segmentu nie je samozrejmosťou. Technika podporuje vodiča v najrôznejších prevádzkových situáciách – od zabezpečenia odstupu a jazdy v pruhu až po automatické plné brzdenie v prípade hroziacej kolízie. Nová generácia modelu ŠKODA Superb je sériovo vybavená elektronickým stabilizačným systémom vrátane multikolíznej brzdy. Pre väčšinu krajín Európskej únie má vozidlo v sériovej výbave tieto bezpečnostné prvky: Front Assist s funkciou núdzovej brzdy City, elektronickú kontrolu tlaku vzduchu v pneumatikách a XDS +, rozšírenú funkciu elektronickej uzávierky diferenciálu.

K tomu je nutné pripočítať aj ďalšie voliteľné bezpečnostné asistenčné systémy. Prvýkrát sú v automobile značky ŠKODA k dispozícii systémy ako sledovanie mŕtveho uhla (Blind Spot Detect), asistent pre výjazd z parkovacieho miesta (Rear Traffic Alert), asistent pre jazdu v kolóne (Traffic Jam Assist) a asistent pre prípad núdze (Emergency Assist). V ponuke sú aj ďalšie bezpečnostné systémy: adaptívny tempomat (Adaptive Cruise Control), proaktívna ochrana cestujúcich (Crew Protect Assist), asistent pre jazdu v jazdných pruhoch (Lane Assist), obmedzovač rýchlosti (Speedlimiter), rozpoznanie únavy (Driver Alert) a rozpoznávanie dopravných značiek (Travel Assist). K zlepšeniu bezpečnosti novej generácie modelu ŠKODA Superb navyše prispievajú aj inovatívne systémy osvetlenia. Prvýkrát sú pre model značky ŠKODA k dispozícii takzvané maskované trvalé diaľkové svetlá (Smart Light Assist). Najlepšie možné hodnotenie novej generácie modelu ŠKODA Superb v nárazových testoch Euro NCAP potvrdzuje, že aktuálna modelová paleta značky je bezpečnejšia ako kedykoľvek predtým. Všetky aktuálne modelové rady automobilky získali pri uvedení na trh v nárazových testoch Euro NCAP najlepšie možné hodnotenie – päť hviezdičiek. Pred novým Superbom bola v novembri 2014 piatimi hviezdičkami ocenená nová ŠKODA Fabia. Najlepšie možné hodnotenie v podobe piatich hviezdičiek získali aj modely ŠKODA Octavia (2013), ŠKODA Rapid (2012), ŠKODA Citigo (2011) a ŠKODA Yeti (2008). Vynikajúce výsledky automobilov značky ŠKODA v nárazových testoch Euro NCAP sú výsledkom dlhodobého úsilia automobilky o maximálnu aktívnu a pasívnu bezpečnosť.

Euro NCAP je nezávislé konzorcium európskych ministerstiev dopravy, automobilových klubov, poisťovní a organizácií pre ochranu spotrebiteľa. Organizácia vykonáva nárazové skúšky nových typov automobilov a hodnotí ich bezpečnosť.