Slovenskí víťazi Coca-Cola Cup sú známi. Dievčatám z Vrbového a chlapcom z Trnavy gratuloval aj Szilárd Németh!

Deviaty ročník futbalového turnaja pre mládež je minulosťou. O víťazoch turnaja Coca-Cola Cup 2015 rozhodli zápasy v rámci druhého ročníka medzinárodného ČESKO-SLOVENSKÉHO SUPERFINÁLE. Perfektné výkony podali žiačky zo ZŠ Vrbové a chlapci ZŠ s MŠ Kornela Mahra 11 z Trnavy. Práve tieto dva tímy mladých futbalistov sa stali slovenskými víťazmi tohtoročnej sezóny zápasov Coca-Cola Cup. Vo Vyškove im k úspechu gratuloval aj Szilárd Németh, ambasádor Coca-Cola Cup.

V rámci súboja o najlepší futbalový tím dievčat sa v slovenskom kole stretli žiačky ZŠ s MŠ Hurbanova s dievčatami zo Základnej školy Vrbové. Prebojovať sa až sem znamenalo ukázať, že vo futbale sú najlepšie zo 127 prihlásených slovenských dievčenských tímov. Po napínavom súboji mali radosť z výhry napokon žiačky z Vrbového, ktoré sa vďaka výsledku 4:1 stali absolútnymi víťazkami slovenského Coca-Cola Cup.

Zo slovenského zastúpenia chlapcov sa spomedzi 547 prihlásených tímov prebojovali až do veľkého finále žiaci ZŠ s MŠ Kornela Mahra 11 z Trnavy a žiaci súkromného športového gymnázia z Košíc. Trnavskí chlapci mali z tohto zápasu veľkú radosť, nakoľko výhra 3:1 nad Košičanmi z nich urobila majstrov deviateho ročníka Coca-Cola Cup za Slovenskú republiku a zároveň potvrdili svoje minuloročné víťazstvo.

Do medzinárodného superfinále nastúpili dievčatá zo Základnej školy Vrbové proti žiačkam zo ZŠ a MŠ Pardubice. Hráčky oboch tímov ponúkli napínavý súboj, ktorý nakoniec skončil tesným výsledkom 1:0 pre český tím. Z absolútneho víťazstva superfinále sa tak radovali hráčky zo ZŠ a MŠ Pardubice.

Napínavý súboj ponúklo stretnutie najlepšieho slovenského tímu chlapcov zo ZŠ a MŠ Kronela Mahra 11 z Trnavy zo žiakmi ZŠ Farbiarsky, Liberec. Vyrovnaný zápas, ktorý okorenili zásahy slovenského aj českého gólmana, dokázali nakoniec premeniť hráči z Liberca na pokutové kopy a mohli sa tak radovať z výsledku 0:0, 4:3 na penalty.

„Do tohto ročníka sa zapojilo 1 570 tímov z Česka a Slovenska, z toho 239 dievčenských tímov. Celkovo si s nami teda tento rok zahralo vyše 25 000 chlapcov a dievčat a dnes sme tu videli nádherné súboje o víťazstvo 120 najlepších z nich,“ komentuje Jana Nováková, zástupkyňa spoločnosti Coca-Cola, ktorá turnaj organizuje, a pokračuje: „Rada by som poďakovala všetkým hráčom za ich výkon, a to nielen tým, ktorí sa dokázali prebojovať medzi tie najlepšie. Veľká vďaka tiež patrí všetkým učiteľom a trénerom, ktorí hráčov celým turnajom sprevádzali. Víťazom prajem, nech si naplno užijú výlet do Madridu a tréning v tamojšom športovom centre Realu Madrid.“

Slávnostného superfinále sa okrem slovenskej futbalovej hviezdy Szilárda Németha zúčastnil aj Jan Koller, najlepší strelec v histórii českej futbalovej reprezentácie. „Ambasádorom Coca-Cola Cupu som už po štvrtýkrát a musím povedať, že som sa na tohtoročné superfinále už veľmi tešil. Chlapci aj dievčatá podali na ihrisku skvelý výkon a verím, že mnohí z nich budú vo futbale pokračovať aj na profesionálnej úrovni. Úžasní boli tiež všetci fanúšikovia, ktorí do Vyškova za futbalom dorazili a vytvorili tu hráčom jedinečnú atmosféru.“

Konečné poradie ČESKO-SLOVENSKÉHO SUPERFINÁLE turnaja Coca-Cola Cup 2015:

Chlapci: 1. ZŠ Barvířská, Liberec (ČR) 2. ZŠ s MŠ Kornela Mahra 11, Trnava (SR) 3. ZŠ Vyškov, Purkyňova 39 (ČR)

Dievčatá: 1. ZŠ a MŠ Pardubice – Ohrazenice (ČR) 2. Základná škola Vrbové (SR) 3. ZŠ a MŠ Hurbanova (SR)

Viac informácií nájdete na stránkach www.skolskypohar.sk alebo na facebooku https://www.facebook.com/CocaColaSkolskyPoharSk.

Záštitu nad turnajom Coca-Cola Cup 2015 prevzalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a Slovenský futbalový zväz.

Posted in TOP