Schneider Electric a ROSATOM rozširujú spoluprácu.

Štátna korporácia pre atómovú energiu ROSATOM a spoločnosť Schneider Electric podpísali Memorandum o porozumení. Na podpisovej ceremónii, ktorá sa uskutočnila v rámci  Medzinárodného ekonomického fóra v Petrohrade (SPIEF), sa zúčastnil generálny riaditeľ ROSATOM-u Sergej Kirijenko a predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Schneider Electric Jean-Pascal Tricoire.

“Cieľom podpísaného Memoranda je zintenzívniť dlhodobú úspešnú spoluprácu so spoločnosťou Schneider Electric a tiež prehĺbiť spoluprácu, ktorá nám umožní dosiahnuť novú úroveň spoločnej práce najmä pokiaľ ide o trhy tretích krajín,“ povedal Sergej Kirijenko.

Dokument definuje hlavné smery spoločných aktivít spoločností, vrátane spolupráce v rámci medzinárodných projektov výstavby jadrových elektrární, rovnako ako technologická spolupráca zameraná na výrobu moderných elektrických zariadení a poskytnutia riešení v oblasti riadenia a regulácie(I&C), založených na technológiách Schneider Electric pre podniky jadrového priemyslu.

“Schneider Electric  má dlhú a plodnú spoluprácu s ROSATOM-om. Prenos priemyselných technológií na výrobu zariadení jadrovej elektrárne, ktorá je v súlade s požiadavkami medzinárodnej a ruskej bezpečnosti, je jednou z kľúčových oblastí našej spolupráce, ktorú plánujeme posilniť a rozšíriť,“ uviedol Jean-Pascal Tricoire.

Významnú úlohu v lokalizácii riešení Schneider Electric pre jadrové elektrárne bude hrať Uralský elektromechanický závod (UEMZ), dcérska spoločnosť ROSATOM-u, ktorá už má licenciu na výrobu buniek s vysokým napätím od Schneider Electric.

Schneider Electric je globálny špecialista na energetický manažment vo viac ako 100 krajinách sveta. Schneider Electric ponúka integrované riešenia naprieč trhovými segmentmi, vrátane vedúcich pozícií v oblasti energetiky a infraštruktúry, priemyselných procesov, automatizácie budov a dátových centier / sietí, rovnako ako širokú prítomnosť v rezidenčnej sfére.

www.schneider-electric.ru

Štátna korporácia pre atómovú energiu Rosatom združuje približne 400 jadrových podnikov, výskumných a vývojových inštitúcií, ktoré pôsobia v civilnom a obrannom sektore a prevádzkuje flotilu jadrových ľadoborcov, ktorá je svetovým unikátom. Rosatom zastáva vedúce postavenie na trhu jadrových technológií. Spoločnosť sa v súčasnosti podieľa na projektoch na výstavby 29 jadrových energetických blokov v takých krajinách ako je India, Čína, Turecko, Vietnam, Fínsku, Maďarsku a ďalších.

www.rosatom.com