Pripravte sa na exotiku!

Pre Slovákov je exotika obľúbenou dovolenkovou destináciou. Niekto tam chodí pravidelne každý rok, niekto si ju dopraje len občas. Určite ste však už počuli príbehy a príhody od známych, alebo ste to aj sami zažili, že namiesto radostných chvíľ na pláži, (ste) strávili dovolenku na záchode.

Ide o rozličné tráviace ťažkosti, ktoré postihnú dovolenkára a ktoré sú vyvolané rôznymi baktériami, ktoré sú pre slovenský organizmus cudzie. Preto sa odporúča v exotických krajinách dodržiavať prísnu hygienu (umývať si ruky po každom príchode zvonka – aj antibakteriálnymi prípravkami), dbať na výber jedál a nápojov – piť len z balených fliaš a odolať aj lákavým drinkom s ľadom, pretože aj ten môže byť pripravený z kontaminovanej vody. Niektorí našinci si ako obľúbenú prevenciu berú so sebou fľašu „domáceho“ a hojne si ulievajú a dezinfikujú… Vhodnejšie je však využiť skúsenosti a dobré výsledky z praxe a pripraviť si vopred črevnú mikroflóru na ataky cudzích baktérií a mikroorganizmov. Nato sú vhodné probiotiká. Napríklad špeciálny prípravok Biopron Forte od spoločnosti Valosun, ktorý obsahuje unikátnu kombináciu baktérií rodu Lactobacillus a  kvasiniek Saccharomyces boulardii, doplnenú o inulín a fruktooligosacharidy. Tieto aktívne látky účinkujú nielen v prípade vodnatej stolice, ale pomáhajú tiež obnoviť zdravú črevnú mikroflóru. S jeho užívaním začnite už 2 týždne pred dovolenkou a pokračujte počas celého trvania dovolenky.

Ak si kúpite v júni akýkoľvek Biopron, dostane aj praktické termovrecúško, ktoré pomôže udržať probiotiká v chlade a môžete sa s ním zúčastniť súťaže o zájazd podľa vlastného výberu v hodnote 1.800 eur. Viac o súťaži na www.valosun.com.