Pre hry na úrovni závodného simulátoru

Spoločnosť Logitech predstavila nové herné volanty Logitech G29 Driving Force pre herné konzoly PS4 a PS3, a zároveň Logitech G920 Driving Force pre Xbox One a PC. Pre oba je charakteristická odozva s dvoma motormi, prevodovka so skrutkovitým mechanizmom potlačujúcim vôľu riadenia, ručne a kožou obalený poťah volantu a pedále plynu, brzdy a spojky vyrobené z nerezovej ocele. G920 je navyše kompatibilný s doplnkom Driving Force Shifter, čo je šesťstupňová manuálna radiaca páka so spiatočkou po zatlačení, ktorú je možné kúpiť samostatne. Jedná sa o prvý pretekársky volant spoločnosti Logitech určený pre hernú konzolu Xbox One.

Pri výrobe oboch volantov bola dôležitá spolupráca so spoločnosťami Sony a Microsoft tak aby ponúkli maximálne realistický zážitok pri hrách ako napríklad Forza Motorsport 6, ktorá bude uvedená na trh už túto jeseň.

Realistická spätná väzba

Oba volanty vďaka spätnej väzbe, ktorú zabezpečujú dva motory, verne simulujú pocity pri presune ťažiska vášho auta, reálne podmienky na trati alebo opotrebenie pneumatík, takže môžete vycítiť pretáčanie alebo nedotáčavosť vozidla, stratu záberu kolies a mnohé ďalšie aspekty. Využitie skrutkovitého mechanizmu radenia rýchlostí, ktorý je vytvorený podľa mechanizmov používaných v prevodovkách skutočných áut, vám poskytne výnimočne hladké, tiché a precízne radenie. Hardvér je navyše skonštruovaný tak, aby eliminoval vôľu riadenia, takže zásahy volantu a pedálov budete mať pod maximálnou kontrolou.

Odolná konštrukcia

Volanty sú vytvorené tak, aby vydržali dlho – v hriadeli májú pevné oceľové ložiská a páčky radenia aj pedále sú vyrobené z nerezovej ocele. Poťah z vysoko kvalitnej ručne prešívanej kože dáva volantom vzhľad a pocit ako by ste mali v ruke skutočný volant pretekárskeho vozidla a používateľom zaručuje pohodlnejšie a trvácnejšie používanie. V neposlednom rade, vstavané úchytky a skrutky vám umožnia volant bezpečne prichytiť k stolu alebo závodnému sedadlu, aby boli posunutie, či výkyvy volantu minimálne aj počas agresívnych manévrov.

Ľahký prístup k ovládaniu hier

Bezproblémový prístup k herným ovládačom zaisťuje takzvaný D-Pad, tlačidlá pre konzolu a páčky poloautomatického radenia, ktoré sú prakticky umiestnené na volantoch. Pri G29 vám LED kontrolky povedia, kedy presne preradiť, aby ste využili maximálnu akceleráciu a nemuseli pritom spustiť oči z trate. Nastavenia svojich vodičských preferencií si môžete jemne vyladiť pomocou kolieska s 24 polohami a tlačidiel plus/mínus.

Pedálová jednotka s citlivou odozvou

Pretekárske volanty sa dodávajú so samostatnou podlahovou jednotkou s pedálmi, aby ste mohli pohodlne brzdiť, akcelerovať a opätovne pridávať rovnako, ako v skutočnom aute. Navyše vám pri riadení umožňuje udržiavať prirodzenejšiu polohu tela. Odozva brzdového pedálu je nelineárna, čím napodobňuje činnosť brzdových systémov citlivých na tlak zošliapnutia, vďaka čomu máte citlivejšiu odozvu a je presnejší pri brzdení. Navyše majú samostatnú spojku, aby sa hráči, ktorí si chcú vyskúšať svoje schopnosti, mohli plne vnoriť do možností skutočného pretekania.

Voliteľný doplnok: DRIVING FORCE SHIFTER

Driving Force Shifter je voliteľný doplnok k obom volantom. Jedná sa o šesťstupňovú manuálnu riadiacu páku so spiatočkou po zatlačení. Príslušenstvo Driving Force Shifter má kvalitnú konštrukciu s odolnou riadiacou pákou a ručne prešívaným koženým krytom hlavy a rúčky riadiacej páky. Vstavané úchytky a skrutkové otvory umožňujú jednotku riadiacej páky Driving Force Shifter pevne uchytiť.

Cena a dostupnosť

Očakáva sa, že volant Logitech G29 Driving Force bude k dispozícii v júli 2015 za odporúčanú maloobchodnú cenu 399,99 € a G920 Driving Force začiatkom októbra 2015 za doporučenú maloobchodnú cenu 399,99 €. Doplnok Driving Force Shifter, šesťstupňová manuálna riadiaca páka so spiatočkou, by podľa očakávaní mala byť k dispozícii ako voliteľné príslušenstvo za odporúčanú maloobchodnú cenu 59,99 €.