Nové rekordy, pivo od Arborie už na štarte.

Arboria park sa tento rok stal novým sponzorským partnerom  Trnavskej trinástky – dvoch dní plných zábavy, piva, muziky a športových aktivít či celodenného programu pre deti.. Uplynulý víkend Trnavčania týmto multižánrovým festivalom oslávili príchod leta.

Pre všetkých nadšencov si už na štarte pripravil Arboria park 500 pív zadarmo. Okrem toho bol každý, kto sa zaregistroval u hostesiek z Arboria parku, zaradení do súťaže o víkendový pobyt v pivných kúpeľoch s pivnými procedúrami a ochutnávkou piva.

Najlepšia chill out zóna v Trnave

Hoci je podujatie skôr orientované na športovcov, milovníkov piva a zábavy chtivých, organizátori  a nový sponzor mysleli aj na mamičky a ich deti. Veľkému úspechu sa na podujatí tešila chill out zóna s príznačným názvom  „Arboria park – Najlepšia adresa v Trnave“. Ocenili ju najmä mamičky s deťmi, pre ktoré tu boli pripravené omaľovánky či balóniky a detičkám sa venovali animátorky. Ďalšou atrakciou bola možnosť nechať sa zdarma odfotiť profesionálnym fotografom a odniesť si tak fotografiu v rámiku s motívom Arboria park ako spomienku na krásne strávenú sobotu.

Lámali sa rekordy

Účastníkov si toto tradičné podujatie našlo aj tento rok neúrekom. Veľa Slovákov, Čechov, Rakúšanov, Slovincov, Francúzov či Španielov sa tešilo z 13 pripravených reštaurácií a pubov a 5 bonusových podnikov. Výsledkom je, že 18. ročník pivno-turistického pochodu dosiahol  svoj historický rekord – prišlo až 3 289 účastníkov. Celé podujatie odštartoval v piatok 13 km dlhý beh. Zo žien si titul víťazky bežeckej súťaže odniesla Romana Komárňanská a z mužov Martin Vrábel.

Trnavská 13

Princípom tohto tradičného pivno-turistického pochodu je zbieranie pečiatok do svojho pindexu. Pečiatky účastníci zbierajú po trase v puboch, reštauráciách, pivárňach. Každé z týchto zariadení pripravilo pre svojich hostí lákavý program. Po nazbieraní určitého počtu pečiatok sa mohol každý zúčastniť viacerých sprievodných zábavných súťaží a nakoniec i večerného festivalu s hudobným programom. Fanúšikom piva a športu hrali HEX, Kali a Peter Pann, Slobodná Európa, Zóna A, Chiki-liki-tua, či Karpatské Chrbáty.