Leier Holding vstupuje na ukrajinský stavebný trh. Jeho produktové pokrytie zabezpečí tehelňa na Slovensku.

Od 1. júla 2015 majú Ukrajinci k dispozícii vlastné tehly európskej kvality pochádzajúce zo Slovenska! Popredný výrobca tehál s medzinárodným zastúpením – spoločnosť Leier, otvára v Užhorode nové obchodné pôsobisko. Ukrajina sa tak po Chorvátsku stane siedmym trhom, na ktorý prostredníctvom investície koncern Leier vstúpi.

Ťažké situácie ešte nikdy neodradili firmu Leier od splnení svojich plánov, skôr naopak, vždy ju povzbudzujú a posúvajú dopredu. To je jeden z dôvodov, prečo spoločnosť Leier ani v náročnej hospodársko-politickej situácii Ukrajiny neprehodnotila svoj záujem vstúpiť na jej trh. Skúsenosti z minulosti dokazujú, že aj takýto riskantný krok sa v konečnom dôsledku môže ukázať ako dobré strategické rozhodnutie. Príkladom je maďarský trh, na ktorý Leier vstúpil ešte pred pádom železnej opony ako prvý súkromný podnik. Výrobňu v Poľsku zase spoločnosť otvorila v čase, keď v krajine vládli mimoriadne prísne podnikateľské pravidlá. Najnovšie Leier zamieril na Ukrajinu a to aj napriek nepokojom.

Slovenské tehly pre ukrajinský trh

Od 1. júla 2015 majú ľudia na Ukrajine k dispozícii tehlový stavebný materiál európskej kvality od výrobcu Leier. Samotné tehly budú pritom pochádzať zo Slovenska, z jednej z najmodernejších tehelní v Európe, ktorá stojí v Petrovanoch pri Prešove.

Otvorenie nového obchodného zastúpenia na Ukrajine inicioval Josef Fleischhacker, konateľ spoločnosti Leier Hungária Kft. v oblasti produkcie a investícii, ktorý je zodpovedný za koncernové investície, spolu s vedením spoločnosti zo Slovenska a z Poľska. V krajine vidí veľký potenciál. Tento trh bol spoločnosťou Leier roky pozorovaný a dokonca na ňom už zrealizovala aj nejeden projekt. „Pri doterajších služobných cestách na Ukrajinu som bol vždy užasnutý touto krajinou. Je naozaj čistá, uprataná a samozrejme má veľký potenciál na stavebnom trhu. Domnievame sa, že Ukrajina má mnohé predpoklady na úspech našich výrobkov,“ zhodnotil Josef Fleischhacker.

Investícia sa naplní do konca roka 2015

Vedenie spoločnosti Leier už v minulosti vykonávalo na mieste administratívne činnosti v súvislosti so založením novej firmy a v blízkej budúcnosti bude mať pod kontrolou aj prevádzkové činnosti. Doteraz bola zriadená jedna dočasná kancelária v Užhorode, pozemok na skladové priestory a kancelárie by mali byť pripravený do konca roku 2015. Tento areál sa bude tak isto nachádzať v Užhorode, ktorý je so 115 000 obyvateľmi najzápadnejším mestom krajiny. Leier plánuje už aj prvé marketingové aktivity v súvislosti so vstupom na trh, ako je napríklad vyhotovenie prospektov v ukrajinskom jazyku.

Josef Fleischhacker o tíme Leier: „Všetci zamestnanci našej spoločnosti sú veľmi motivovaní a iniciatívni. Toto platí tak o zamestnancoch na Ukrajine, ako aj na Slovensku či v Poľsku. Úspech novozaloženej firmy vo veľkej miere záleží na nasadení a znalostiach našich zamestnancov. Špeciálne pre Ukrajinu sme vytvorili vynikajúci tím, ktorý sa môže spoľahnúť na kolegov zo Slovenska aj z Poľska. Preto si trúfame vidieť budúcnosť novozaloženej spoločnosti Leier Ukrajina veľmi optimisticky.“ 2 týždne pred oficiálnym otvorením firmy Leier Ukrajina bol Josef Fleischhacker (zodpovedný za investície spoločnosti), Klaus Mittermann (zodpovedný za koncernové financie) a Matthias Ebner,(ktorý má na starosti kontroling) s tímom zo Slovenska na Ukrajine, aby vydiskutovali posledné potrebné kroky. Všetci sú pozitívne naladení a sú si istí,