Isle of Man TT

Dunlop, značka neodmysliteľne spojená s pretekmi Isle of Man TT (Tourist Trophy) opäť potvrdila svoje postavenie najúspešnejšieho výrobcu pneumatík v histórii týchto pretekov. Jazdci, ktorí obúvajú pneumatiky Dunlop, dosiahli spolu 10 pódiových umiestnení vo všetkých kategóriách, v ktorých pretekali a zvíťazili v triedach Superbike, TT Zero a v prestížnej triede Senior TT.

Bruce Anstey, jazdiaci za tím Valvoline Racing by Padgetts Motorcycles, začal pretekársky týždeň ročníka 2015 už svojím 10. víťazstvom v pretekoch Isle of Man, prvýkrát v triede RST Superbike. V minuloročných pretekoch Anstey zajazdil na pneumatikách Dunlop KR106 a KR108 posledné kolo s priemernou rýchlosťou 212,913 km/h (za 17 minút 6,682 sekúnd) a zaznamenal tým rekord na prírodnom okruhu Mountain Course. Legenda pretekov Isle of Man TT John McGuinness v tomto roku prekonal rekordný čas na jedno kolo v druhom kole triedy Senior TT s neuveriteľnou priemernou rýchlosťou 213,562 km/h, čím si vyslúžil mohutné ovácie divákov pri zastávke v pit stope.

McGuinness, ktorý získal svoje 23. víťazstvo v pretekoch TT a vyrovnal tým rekord Mika Hailwooda so siedmimi víťazstvami v triede Senior TT, preteky okomentoval: „Dal som do toho skutočne všetko, čo som mohol a reakcie, ktoré som dostal v pit stope, boli úžasné – cítil som sa, ako keby som prvýkrát prelomil hranicu 130 míľ/h (209,215 km/h). Môj tím ma skvelo podporil v boxoch a reakcia ľudí pri výjazde do tretieho kola bola ohromujúca. V nedeľu som mal pár problémov v pretekoch triedy Superbike, ale potom, čo sme sa s tímom poradili, sme urobili jedinú zmenu na mojej Honde a rozhodli sa pre zmes pneumatík, na ktorých vyhral Bruce Anstey preteky triedy Superbike, čo bola určite dobrá voľba.“

Jazdci tímu Dunlop – McGuinness, Anstey a Lee Johnston obsadili všetky tri pozície na stupňoch víťazov v triede TT Zero, keď McGuinness určil nový rekord kola v triede elektrických motocyklov s priemernou rýchlosťou na kolo 191,961 km/h.

„Rok 2015 je pre nás ďalším fantastickým rokom v pretekoch TT,“ uviedol Mark Sears, Product Support Manager, Dunlop Motorcycle. „Neexistuje nič podobné ako atmosféra v zóne pre víťaza behom Senior TT, čo bolo navyše umocnené víťazstvom Johna McGuinnessa v tejto triede. Preteky na Isle of Man TT hrajú veľmi dôležitú úlohu vo vývoji cestných pneumatík. Je to ako otvorená súťaž medzi výrobcami pneumatík, čo neustále zvyšuje vytrvalé úsilie značky Dunlop inovovať a vyvíjať nové technológie, ktoré zlepšujú výkonnosť našich pneumatík. Na pretekoch Isle of Man TT sa zúčastňujeme od prvého ročníka v roku 1907. Sú to práve skúsenosti, ako napríklad teraz s Johnom McGuinnessom, ktoré z hľadiska našich jedinečných úspechov pri tejto akcii považujeme za kľúčové.“