Tam, kde sa rodili slovenské legendy.

Koncert k 50. výročiu založenia V-klubu na Námestí SNP v Bratislave. Od založenia legendárneho Véčka uplynula neuveriteľná polstoročnica. V sobotu 16.mája prídu priamo do priestorov V-klubu zablahoželať a zaspievať na špeciálny koncert Elán, Pavol Hammel, Jožo Barina s kapelou The Meditating Four, či kapela Tiktaci.

Výročie si pripomenú nielen títo interpreti, ale väčšina bítových a rockových kapiel, ktoré na slovenskej scéne pôsobili, alebo ešte stále pôsobia a sú s Véčkom priamo spätí. Chodilo sa sem tancovať, zabávať, rodili sa tu lásky i pesničky a svoju kariéru odštartovali či rozvíjali priamo vo Véčku i Václav Neckář, Jiří Schelinger, Peter Lipa, Meky Žbirka, či Karol Duchoň.

Národné osvetové centrum, pod ktoré multifunkčné kultúrne centrum V-klub v súčasnosti patrí, pripravilo s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR jedinečný koncert, na ktorom odohrajú tí, ktorí tu odštartovali svoju hudobnú kariéru.

Pred niekoľkými desaťročiami bol vstup do vysokoškolského V-klubu možný len s indexom. Podľa pamätníkov sa však cez okienka na toaletách pašovali aj tí, ktorí neštudovali. Véčko dokonca vyhľadávali aj známi zahraniční interpreti, ktorí sa sem chodili zabaviť napr. po súťaži Bratislavská Lýra. Mohli ste tu tak stretnúť americkú rock and rollovú skupinu The Beach boys, či britského speváka Cliffa Richarda.

V danom období bolo Véčko kultovým miestom, ktoré by milovali aj dnešní hipsteri. Začínajúce kapely tu našli priestor na svoje prvé koncerty. Elán tu nakrúcal aj videoklip, intelektuáli rozvíjali svoje myšlienky a rebeli otvorene hovorili o svojich názoroch. Véčko bolo oázou v minulom režime, lebo mladej generácii ponúklo priestor na kultúrny a intelektuálny progres.

NOC (Národné osvetové centrum) pri príležitosti výročia pripravilo špeciálny narodeninový koncert, kde môžu návštevníci nielen zažiť charakteristickú atmosféru, ale aj uvidieť kvalitných slovenských interpretov, formovaných Véčkom. Lístky na koncert sú dostupné v sieti ticketportal.sk.

Viac informácií: www.nocka.sk; www.facebook.com/vecko.sk


Príloha k tlačovej správe: Doplňujúce informácie ku koncertu

Interpréti koncertu:

  • Elán
  • Pavol Hamel
  • Jozef Barina a The Meditating Four *
  • Tiktaci **

Moderátor koncertu:

  • Roman Bomboš

Termín koncertu: 16. Máj 2015 o 19:00 hod.

Miesto koncertu: V-KLUB, Nám. SNP 12, Bratislava

Lístky na špeciálny koncert: www.ticketportal.sk

Vstup médií na koncert: Len na akreditáciu

*Jozef Barina a The Meditating Four

Jozef „Barry“ Barina patrí k zakladateľom slovenského rocku. Tiež sa označuje ako slovenský „Joe cocker“ pre jeho vynikajúci a charakteristický prejav a hru na gitaru.

**Tiktaci

Tiktaci budú hrať najväčšie hity Taktikov, no pre fanúšikov zahrajú aj úplne nové skladby. Tiktaci predvedu vo V-klube známe hity ako „10 dkg tresky“, „Dáša“ či „Tunel“ ,„ Keď ma podvedieš“ či „ Divé maky“